Speel de voorbeeld pubquiz met leuke vragen, grappige filmpjes en een grote dosis humor!

Iedereen kan een pubquiz met wat quizvragen in elkaar zetten! Maar de quizvragen moeten niet te moeilijk zijn. Ook niet te makkelijk natuurlijk… Bovendien zijn de quizvragen bij een pubquiz het leukst als je er even over na kunt denken.

Dus niet een simpel feitje wat je direct wel of niet weet. Liever een doordenkertje in plaats van zo’n standaard triviant vraag! Indien mogelijk kan het leuk zijn om een lijstje te moeten maken. Dus het is dan de vraag of jij nog alle spelers van een bepaald voetbalelftal kunt opnoemen. Maar ook alle landen die door Ding Flof Bips vertegenwoordigd werden.

Ook hebben we nog de ‘die ligt op het puntje van mijn tong’ vragen. Dat zijn van die vragen waarvan het antwoord ver in het verleden ligt. Want hoe heten ook alweer die jongens van de Backstreet Boys? Wanneer we samen de antwoorden nakijken hoor je iedereen heel hard ‘o ja!’ roepen en dan weet je dat je een leuke vraag gesteld hebt.

Op dezelfde wijze zijn er nog heel wat soorten leuke quizvragen te bedenken. Maar wat nu als we deze leuke vragen ook nog eens combineren met de leukste filmpjes die het internet te bieden heeft? Dan kan je bijvoorbeeld 10 liedjes laten horen waarvan de beginletters van de titel samen een woord vormen. Ook kan je dan een hilarische ‘Mama Appelsap’ laten horen waarbij we dan de vraag stellen wat de artiest eigenlijk echt zingt.

De mogelijkheden zijn ineens eindeloos geworden. Zo kan je ook een leuk filmpje laten zien waar iets onverwachts gaat gebeuren. Wanneer het bijna zo ver is stopt de video en moeten de quizzers maar beantwoorden wat er nu precies gaat gebeuren. Vervolgens volgt er een heel leuk moment als bij het antwoord dezelfde video weer voorbij komt, maar nu met de onverwachte afloop.

Natuurlijk kunt u dit allemaal zelf doen. Bovendien kunnen we er over meepraten dat het enorm leuk is om op deze manier een pubquiz in elkaar te zetten. Toch zitten hier wel een aantal mitsen en maren aan. Ten eerste gaat dit je enorm veel tijd kosten. Ten tweede heb je misschien niet de ervaring om goed in te schatten of de quiz niet veel te moeilijk is. Ook is het niet makkelijk om  er voor iedereen iets leuks in te stoppen en flink af te wisselen in type vraagstellingen.  Bovendien is het heel lastig zonder een uitgebreide test met een groot publiek er achter te komen of er nog fouten in de quiz zitten.

Er is nog een reden waarom je beter niet zelf de quiz kunt maken. Wellicht is dit nog wel de belangrijkste van allemaal. Wanneer je de pubquiz zelf hebt gemaakt kan je namelijk zelf niet mee doen! Bovendien is het wel fijn als er een professionele presentator langs komt om de quiz te presenteren. Onze presentatoren hebben heel veel ervaring. Ook passen ze zich moeiteloos aan op de groepssamenstelling en kunnen soms erg gevat reageren op opmerkingen met een aardige dosis humor.

Zelf een pubquiz maken? Speel onze voorbeeld pubquiz en bekijk ook onze tips onderaan deze pagina!

Toch zelf een pubquiz met leuke quizvragen in elkaar zetten? Ook daar willen we je mee helpen! Daarom is het goed om de voorbeeld pubquiz rondes allemaal te spelen. Bekijk de vragen en antwoorden goed en lees ook vooral alle tips onderaan deze pagina goed door. Daar leggen we helemaal uit hoe wij onze quizzen maken. Vervolgens je kan het zelf op dezelfde manier aanpakken. Indien je het ook zo aanpakt dan weten we zeker dat je een hele leuke pubquiz in elkaar zult zetten!

Mocht je tijdens het maken toch denken aan een geheel georganiseerde avond inclusief presentator, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We speelden in 2018 De Andere Pubquiz bij meer dan 120 bedrijfsuitjes in Nederland en België. Bovendien zijn we verbonden aan meer dan 50 horeca locaties in Nederland die maandelijks onze pubquizzen spelen. Veel plezier en succes!

Kies de pubquiz ronde die u wilt spelen!

Ten eerste de fragmenten ronde. Net als alle rondes komen er een aantal fragmenten voorbij die in deze ronde erg grappig zijn. Ook stellen we telkens 2 vragen per fragment.
Ten tweede spelen we de muziek ronde Op dezelfde wijze maken we gebruiken van filmpjes waarbij diverse muziekstijlen voorbij komen. Hieruit volgt een aantal heel bijzondere covers, fijne meezingers en natuurlijk Mamma Appelsap!
In het bijzonder bij de Mastermind ronde komen er een aantal leuke doordenkers langs . Daarnaast hebben we vragen waarbij we je op het verkeerde been proberen te zetten...
Vervolgens komen  we uit bij de ronde Wie is het. Aan de ene kant gaan we meestal op zoek naar een specifiek persoon. Aan de andere kant komen er ook stripfiguren en bijzondere typetjes voorbij...
Zoals gezegd bekijken we bij de reclame ronde 10 reclames uit binnen en buitenland. Vervolgens stellen we de vraag waarvoor er eigenlijk reclame wordt gemaakt...
Ten slotte komen we uit bij Waar is het. In de eerste plaats speelt geografie een grote rol. Anderzijds hebben we ook vragen uit bijvoorbeeld films of zelfs het menselijk lichaam...
Vaste pubquiz rondes
In de eerste plaats gebruiken we elke pubquiz een aantal standaard rondes die elke maand terug komen. Samengevat zijn dit de rondes: Actueel, Fragmenten, Muziek, Wie is het, Sport en Waar is het.
3 nieuwe rondes
Omdat we het niet te eentonig willen maken bedenken we elke maand 3 nieuwe pubquiz rondes. Net als alle rondes is het belangrijk dat beeld en of geluid een grote rol kunnen spelen bij dit onderwerp.
Eerst de multimedia
Aangezien filmpjes de hoofdrol spelen in onze quizzen gaan we niet van start met het bedenken van vragen. Eerst gaan we op zoek naar leuke filmpjes die passen bij het onderwerp. Wanneer blijkt dat we die niet kunnen vinden? Aangezien het dan een saai geheel dreigt te worden gaan we op zoeken naar een nieuw onderwerp.
De quizvragen
Wanneer de filmpjes gevonden zijn dan gaan we nadenken over de leukste quizvragen. In het bijzonder zijn quizvragen leuk waar over nagedacht kan worden. Immers krijg je dan niet meteen het gevoel dat je kansloos bent bij de vraag!
Kwaliteit multimedia
Wanneer het ene filmpje een stuk harder is als de andere is dat natuurlijk niet fijn. Daarnaast mag een filmpje niet te lang zijn en niet te veel MB's hebben. Daarom gebruiken we diverse software programma's om de filmpjes hier op aan te passen.
Fotomateriaal
Ten eerste moeten de foto's in onze pubquiz van top kwaliteit zijn. Ten tweede is het heel fijn dat er veel fotografen zijn die hun foto's gratis aanbieden. Ook gebruiken we graag foto's met een knipoog bij het gekozen onderwerp.
De Antwoorden
Nadat de ronde met vragen en filmpjes helemaal af is maken we de antwoorden. In het bijzonder is het belangrijk dat er geen enkele discussie mogelijk is over het antwoord. Onder andere omdat we het onze presentatoren niet onnodig moeilijk willen maken!
Eerste check
Wanneer er een nieuwe ronde af is bekijken we met tenminste 3 personen of de ronde genoeg humor heeft. Ook mogen de vragen niet te makkelijk zijn, moeten er vragen voor jong en oud bij zijn en voor man en vrouw.
Testavond
Als laatste plannen we een testavond met een groot publiek van kritische quizzers. Zodoende is dit de ultieme test voor onze quizvragen en filmpjes op taalfouten, humor en niveau.

Neem contact met ons op!

Aanmelden nieuwsbrief

Contact informatie

De Andere Quiz
Oranjepark 34
3481 HJ in Harmelen
 
Kamer van Koophandel nummer 62844938
ING Rekening nummer: NL71INGB0006819879
 
+3185 13 04 637
info@deanderequiz.nl
 
Onze algemene voorwaarden
Promotievideo door HAB Media Solutions
Foto's door ForeverImages.nl
38 Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.