Quizvragen 2020

Quizvragen over het jaar 2020

Pubquiz vraag over het jaar 2020 met Ronald Koeman

1. Ronald Koeman werd dit jaar de 5e Nederlandse trainer van FC Barcelona. Welke 4 Nederlandse hoofdtrainers gingen hem voor?

Rinus Michels, Johan Cruijff, Louis van Gaal en Frank Rijkaard.

2. Wat wordt er vertaald door de doventolk?

Feesten en knuffelen mag niet!

3. Wie hadden de 3 presentatoren bij het Eurovisie Songfestival geweest als het dit jaar in Rotterdam was gehouden?

Jan Smit, Chantal Janzen & Edsilia Rombley

4. Welke Grammy winnaar plaatste dit filmpje waarin hij over zijn prijs heen plast?

Kanye West

Quizvraag over het jaar 2020 met Corona

5. Corona is een Latijns woord, wat betekent dit woord in het Nederlands?

Kroon. Het corona virus ziet er uit als een kroon, vandaar dat het deze naam gekregen heeft

6. Matthijs van Nieuwkerk stopte dit jaar met De Wereld Draait Door. Sinds welk jaar liep het programma??

2005

7. In 2020 had De Grand Prix van Zandvoort weer verreden moeten worden. In welk jaar was de laatste editie?

In 1985

8. Trump heeft de Amerikaanse verkiezingen verloren van Joe Biden. Wie is vice president geworden van de Verenigde Staten nu Biden aan de macht is gekomen?

Kamala Harris

9. Wat zagen de senior members van het koningshuis van Engeland als een ‘oorlogsverklaring’ en heeft de koninklijke familie ‘geschokt' en ‘furieus' achtergelaten?

De onverwachte mededeling dat de Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan een stap terug doet.

10. Kobe Bryant over leed begin 2020. Hij behaalde veel successen met de LA Lakers. Hoeveel van zijn 20 seizoenen in de NBA speelde hij voor dit team?

Alle 20 seizoenen

Andere quizvragen spelen

Kies de quizronde die je wil spelen

Speel de quizvragen van 2020 in onze kerstquiz!

We hebben deze quizvragen over 2020 gemaakt gedurende het afgelopen jaar. De grootste nieuwsfeiten van 2020 hebben we geprobeerd te koppelen aan hele leuke filmpjes met regelmatig een grote dosis humor. Maandelijks maken we een nieuwe pubquiz met ook een actuele ronde met quizvragen over de maanden in 2020.

In deze rondes zijn actuele onderwerpen uit de sportwereld verwerkt, groot politiek nieuws en de nodige showbizz feiten.

De Andere Kerstquiz

Net als vorig jaar zullen de quizvragen van 2020 weer een onderdeel zijn van De Andere Kerstquiz. Deze pubquiz behandelt natuurlijk onderwerpen die te maken hebben met deze periode van het jaar. Denk dan aan het Kerstfeest, oud & nieuw en een terugblik met quizvragen over 2020.

Naast deze logische onderwerpen hebben we een feestdagen ronde waarin we ook quizvragen stellen over andere festiviteiten in de decembermaand van 2020. Denk bijvoorbeeld aan oud & nieuw of de nieuwjaarsduik.

Quizvragen uit 2020

In deze quiz mag een terugblik met quizvragen uit 2020 natuurlijk niet ontbreken. Ludieke filmpjes komen voorbij uit de politiek. Ook hebben we aandacht voor het Eurovisie Songfestival wat in Nederland wordt georganiseerd dit jaar. Vanuit de sport hebben we het over het EK voetbal en natuurlijk de Olympische Spelen in Tokio!

Natuurlijk willen we niet alle quizvragen uit 2020 verklappen...

Ook kunt u er zeker van zijn dat er een gehele nieuwe ronde met quizvragen over 2020 in de Kerstquiz verwerkt zal worden. Een ding is zeker, u gaat flink lachen tijdens deze pubquiz!

Kersthits

In de muziekronde van De Andere Kerstquiz hebben we natuurlijk aandacht voor een aantal heel bekende Kersthits. Ook komen er een aantal muzikale filmpjes voorbij van eigen bodem welke u wellicht allang weer was vergeten.

Natuurlijk komen bekende namen als Mariah Carey en Wham! voorbij, want hoe kunnen we nu een Kerstquiz maken zonder Last Christmas te draaien?

Boek De Andere Kerstquiz met ook quizvragen uit 2020

Heeft u interesse in deze pubquiz? Lees nog even alle informatie door op de pagina over De Andere Kerstquiz of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor uw teamuitje!

 

Externe links:
quiz jouwportaal
Hotel Keulen

Onderwerpen uit 2020

 • Brexit
 • De Super Bowl
 • Carnaval
 • Donald Trump
 • De Academy Awards
 • The Passion
 • Het Eurovisie Songfestival in Rotterdam
 • Koningsdag
 • Het EK Voetbal
 • De Olympische Spelen
 • De Grand Prix van Zandvoort