Quizmaster Zwolle:
Niek Hofman

Voor pubquizzen in de regio Zwolle is Niek Hofman een graag geziene quizmaster. Sinds 2017 is hij quizmaster bij evenementen van De Andere Quiz. Maak kennis met de meest energieke presentator van ons quizmaster gezelschap!

Niek is getrouwd, heeft 2 zoons in de pubertijd en woont in Zwolle. Het leukste stadje van Nederland als we Niek moeten geloven. Niek is echt een mensen mens die helemaal gek is van reggae muziek. Hij is ook helemaal in zijn nopjes als hij met een enorme dosis energie en enthousiasme De Andere Quiz presenteert in Zwolle en omstreken.

Quizmaster Zwolle Niek Hofman bij een pubquiz op locatie met De Andere Quiz

Hoe ben je ooit met De Andere Quiz in contact gekomen

Via Indeed eigenlijk. De Andere Quiz had toen een advertentie uitgezet en Ik dacht, meteen reageren! Uiteindelijk heb ik toen met Willem en Jeroen (2 van de 3 eigenaren van De Andere Quiz) heerlijk zitten kletsen in een cafeetje in Utrecht. Ik was in die docent bewegingsonderwijs bij de Pabo in Urecht. Zo rond 2017 dacht ik, ik wil echt iets anders gaan doen. In 2018 ben ik gestopt met mijn baan en heb ik me vol gestort in het DJ-en en starte ik als quizmaster bij De Andere Quiz.

Jamaica we have a pubquiz team

Ik weet nog dat ik na het stoppen met mijn baan met mijn gezin naar Jamaica ging. Ik was daar eerder met mijn vrouw geweest op huwelijksreis. Toen ben ik daar 2 weken met mijn gezin geweest, en daarna zwaaide ik ze uit op het vliegveld. Ik ging even door de grond, dat was wel echt een pittig moment.

Toen heb ik vervolgens drie en halve week mega mooie momenten meegemaakt met de grootste reggae artiesten van daar. Ik ben zelfs nog bij een neef van Bob Marley thuis geweest. Samen zijn we naar het museum van Bob Marley geweest ook. Ik kreeg heel veel inspiratie voor mijn DJ activiteiten en heb daar nog altijd hele warme contacten. Veel van wat ik daar heb mee gemaakt neem ik nu mee als DJ met mijn bedrijf Connecting Melodies.

Wat doe je verder?

Ik werk een paar dagen in de week als buurtcoach sport en bewegen. Maar mijn passie is vooral DJ-en en Quizmaster zijn van de leukste pubquiz van Nederland!

Huur een quizmaster in Zwolle in met een pubquiz op locatie. Niek Hofman is de man!
Huur Niek in bij jouw pubquiz op locatie.

Wat vind je zo leuk aan De Andere Quiz?

De goedgekozen filmpjes vooral. Dat ik echt denk van, waar hebben ze die nu weer vandaan gehaald! Het beste vind ik eigenlijk de bonusvragen, met Het Andere Rad. Dan heb je een tussenstandje gegeven na 3 rondes en weet iedereen wie er bovenaan staat. De koploper kan er daarna wel op rekenen dat er punten gestolen gaan worden, hahaha!

Wat vooral leuk is dat het extra spannend wordt met dit onderdeel. Het levert ook gelijk onderlinge interacties naar elkaar op. Dan beginnen de teams naar elkaar te roepen omdat ze iets willen jatten, of hebben gejat. Dit versterkt enorm de sfeer en teambuilding. Het zorg voor een leuke competitieve sfeer.

De quiz was goed geregeld en had veel diverse vragen voor verschillende leeftijden. Perfect voor ons diverse team. Niek was een geweldige presentator en quiz master. Ik zou jullie 100% aan anderen aanraden!

The Little Green Bag

Welke ronde of welk onderwerp vind je meestal het leukst?

Das een goeie, ik vind de euhm… ja ik vind de ronde muziek vaak leuk. Omdat muziek altijd erg verbindend werkt, en omdat er gewoon heel veel leuke fragmenten bij zitten. Dan krijgen we weer zo’n boyband in van die mooie pakjes, die dan een bijzondere versie van een jaren 80 liedje uitbrengen. Die doen het voor mij altijd wel goed.

Het leuke is dat het zo afwisselend is. Een pubquiz met De Andere Quiz is echt nooit saai. Je hebt nooit 10 intro-tjes die je moet raden ofzo, nee elke vraag is weer anders. Je wordt regelmatig verrast en er wordt sowieso veel gelachen.

En kan je je nog een quizvraag bedenken die je erg leuk vond?

Ja heel knullig, misschien niet het beste voorbeeld. Maar dat filmpje van VI met Johan en René over een man die een overlevingsexpert is.

Van welke supermarkt is de tas van de overlevingsexpert in deze video?

Dat filmpje is zo ontzettend leuk. Maar dan was de vraag van welke supermarkt hij een tas bij zich had. Dan zie je dat iedereen daarna de hele quiz scherp op zit te letten, dat is altijd erg leuk.

Heb je als Quizmaster in Zwolle soms ook te maken met lastige groepen?

Ja, als je bijvoorbeeld een groep jongeren hebt die een hele inhoudelijke trainingsdag hebben gehad. En dan weten ze misschien een paar antwoorden niet en dan kunnen ze wel eens wat baldadig worden. Of dan gaan ze er soms door heen praten. Of zo’n opmerking in het begin van, ga jij ons even vertellen wat we moeten doen hier…

Maar uiteindelijk lukt het altijd om ze goed mee te krijgen hoor. Met een knipoog en een lach dan kom je een heel eind… 🙂 Je moet het goed aanvoelen hoe de groep er in zit.

Laatst had ik bijvoorbeeld wat hoog geschoolde mensen, ja dan moet je wat netter zijn. Bij jongere groepen wat meer adrem reageren. Of een gevatte opmerkingen plaatsen als iemand een beetje irritant begin te worden. Dan moet je iemand een keer even op scherp zetten. Maar dit moet je wel goed aanvoelen allemaal!

Heb je ook nog een bepaald filmpje waar je erg om moest lachen?

ja dat filmpje van die Howard bij de weakest link. Die presentatrice is altijd zo’n zuurpruim die alles loopt te bekritiseren. Maar die Howard die gaf haar toen even een koekje van eigen deeg zeg… hahaha

Heb je nog een voorkeur voor bepaalde groepen?

De echte bedrijfsuitjes. Van zo’n kantoor met 30/40 man die gewoon zin hebben in een leuke avond. Dat feel good gevoel zit er dan al snel in. De grotere bedrijventeams die een leuke bedrijvendag hebben met elkaar, dat zijn altijd wel leuke groepen om quizmaster bij te zijn.

Waar kunnen de mensen je tegenkomen als quizmaster?

Ja meestal in de regio rondom Zwolle natuurlijk. Het is altijd even passen en meten met mijn eigen DJ-agenda. Maar als het uitkomt dan ga ik graag quizzen hier in de mooiste regio van het land. Al kom ik ook geregeld op plekken wat verder uit de regio.

Waarom zouden mensen voor De Andere Quiz moeten kiezen bij hun pubquiz op locatie in Zwolle of omgeving?

Omdat de quizzen zo geniaal verrassend in elkaar zitten dat je altijd weer verrast en vermaakt wordt! Alleen al die leuke filmpjes samen bekijken is eigenlijk al ontzettend leuk.

Quizmaster in Zwolle nodig?

Huur Niek in!

Quizmaster Zwolle inhuren. Doe een aanvraag voor jouw pubquiz op locatie in Zwolle en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

Wil je een pubquiz op locatie orgniseren in de omgeving van Zwolle? Niet is er graag bij om er op een top avond (of middag) van te maken! Doe een aanvraag en binnen 24 uur nemen we contact met je op.

Scroll to Top