Quizmaster Utrecht:
Pim Brouwer

De Andere Quiz werkt samen met een flinke groep quizmasters. Pim is een van onze vaste Quizmasters in Utrecht en omgeving. Sinds de start in 2015 is Pim eigenlijk al betrokken bij De Andere Quiz. Hoog tijd om nader kennis te maken met deze goedlachse quizmaster!

Pim is getrouwd met Sabrina, samen hebben ze 2 kinderen en wonen in Maarssen. Naast het presenteren van quizzen wordt Pim ook veel ingehuurd als DJ bij feesten en partijen. Ook is Pim een paar keer per jaar vaste DJ bij Artiestenreizen in Turkije.

Sinds wanneer ben je Quizmaster in Utrecht van De Andere Quiz?

Ik ben eigenlijk sinds het begin, in 2015, betrokken bij De Andere Quiz. Als achterneef van Robin, Willem en Jeroen was ik al betrokken bij de eerste testavonden toen ze van plan waren een quizbedrijf te starten. Ik denk dat ik sinds 2017 ook quizzen voor ze presenteer bij bedrijfsuitjes, of andere groepen. Maar ik kom ook regelmatig bij horeca gelegenheden pubquizzen presenteren.

Wat vind je zo leuk aan de quizzen van De Andere Quiz?

Ik vind het vooral leuk dat ze zo enorm divers zijn. De vraagstellingen kunnen soms heel verrassend zijn. Dat is leuk met rebussen of cryptogrammen. Maar om de filmpjes moet ik soms ook gewoon keihard lachen. Het is een hele mooie combinatie van lachen met elkaar, maar ook gewoon de quiz willen winnen.

Leuke en hilarische pubquiz met een quizmaster die het op een professionele, maar grappige manier, aanpakte en de collega’s ook leuk meenam. Hierdoor werd het een succes!

BAM

Jullie spelen ook vaak bonusvragen bij de pubquiz op locatie. Voegt dat iets toe?

Ja, dat is altijd heel leuk. Mensen worden hierdoor altijd nog extra fanatiek. De eerste keer dat zo’n vraag voorbij komt moeten ze er soms nog even inkomen. Maar vanaf de tweede bonusvraag zitten ze op het puntje van de stoel, om als eerst de vlag omhoog te doen, als ze het juiste antwoord weten. Prachtig ook als ze dan een punt mogen stelen van een ander team, hahaha

Welke ronde of welk onderwerp vind je meestal het leukst?

Ja ik als DJ vind de muziekronde natuurlijk het leukst. Ook daarin heb je altijd een creatieve afwisseling met leuke parodieën, bijzondere covers of gewoon een straatmuzikant die een lied zingt. Al mag er wat mij betreft altijd nog wel wat meer Nederlandstalig in! 🙂

En kun je je nog een quizvraag bedenken die je erg leuk vond?

Even denken hoor. Ja die vraag van Armin van Buuren vond ik wel leuk, met die plaatjes waar je dan uiteindelijk zijn naam uit zou moeten halen.

Quizmaster Utrecht favoriete quizvraag voor pubquiz op locatie in Utrecht en omgeving
Wie wordt hier uitgebeeld?

Heb je ook nog een bepaald filmpje waar je erg om moest lachen?

Poeh, dan moet ik even graven hoor. Er zijn zo veel leuke dingen voorbij gekomen in de loop der jaren. Ik moet vooral denken aan van die filmpjes waar mensen uitglijden of vallen ofzo. Die vind ik altijd wel humor… 🙂

Je presenteert ook regelmatig De Andere Bingo, ook leuk?

De Andere Bingo is ook heel leuk, misschien nog wel leuker als de pubquizzen. Je bent als quizmaster ook meer in contact met de mensen vanwege de kaart controle. Je krijgt ook altijd leuke momenten met een valse bingo, dan vraag ik de mensen een liedje te zingen, of een mop te vertellen. Soms is dat echt hilarisch.

Het geeft altijd wel een leuke sfeer dit soort extra elementen. Soms gaan mensen bewust een valse bingo roepen zodat ze een lied mogen zingen, je maakt de gekste dingen mee.

Heb je als Quizmaster in Utrecht soms ook te maken met lastige groepen?

Dat valt op zich wel mee. Laatst had ik wel een keer een groep van zo’n 20 man, volgens mij vooral studenten, jongelui. Nou die braken de tent helemaal af. Ze speelden eerst niet heel serieus leek het, maar op een bepaald moment gingen ze bij elke vraag in discussie. Dan sloegen ze op de tafel, vielen er wat glazen om. Ze begonnen elkaar uit te dagen als groepen tegen elkaar. Ze wilden dus toch wel graag winnen. Achteraf was het eigenlijk wel leuk, het liep niet echt uit de hand gelukkig.

Meer van dit soort filmpjes bij onze pubquiz op locatie met quizmaster in Utrecht

Ben je ook betrokken bij het maken van de pubquizzen?

Ja als quizmaster in Utrecht woon ik in de buurt van Robin, Willem en Jeroen. Ik ben dan ook vaak bij de testavonden aanwezig voor de horeca pubquizzen. Als ik leuke filmpjes of ideeën tegen kom dan stuur ik ze altijd aan ze door. Ik heb natuurlijk door het vele presenteren ook wel een beeld van wat goed valt in een groep, en wat minder leuk is.

Ik heb ook een keer een hele ronde gemaakt over carnavals hits. Dat waren dan allemaal covers van bekende hits. Ik zit natuurlijk erg goed in de Nederlandse muziekwereld, dus daar kan ik nog wel eens mee helpen.

Wat voor soort groepen kom je tegen als Quizmaster in Utrecht?

Dat is echt heel divers. Van zakenlui tot mensen in de bouw en alles wat er tussen in zit. Het is elke keer weer iets anders. Soms is de setting wat formeler, is het allemaal heel chique aangekleed bijvoorbeeld. Maar je komt ook wel eens in een soort boerderij, of op een basisschool met allemaal meesters en juffen. Ik vind het allemaal wel prima, die afwisseling is ook heel leuk. Je maakt er altijd wel wat leuks van en probeert je aan te passen aan de setting en de groep.

Heb je nog een voorkeur voor bepaalde groepen?

Enthousiaste groepen zijn het leukst, als ze er echt zin in hebben. Maar vaak wordt je ook verrast hoor. Dan komen mensen rustig binnen, of lijkt niet iedereen evenveel zin te hebben in een pubquiz. Maar als we dan eenmaal aan het spelen zijn dan zijn ze ineens heel fanatiek en liggen ze helemaal in een deuk om een filmpje ofzo. Wat dat betreft scheelt het dat er zo veel diversiteit en creativiteit in de quiz zit. Er zit voor iedereen altijd wel iets in.

Waar kunnen de mensen je tegenkomen als quizmaster?

Eigenlijk wel door het hele land, maar ik ben natuurlijk vooral een van de quizmasters in Utrecht. Vaak bij bedrijfsuitjes, maar ook wel bij familie aangelegenheden, of een vrijgezellenfeest op zijn tijd. Ook presenteer ik quizzen in de horeca, zoals bij Hoeve Wielrevelt in Haarzuilens.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een pubquiz op locatie in Utrecht of omgeving

Waarom zouden mensen voor De Andere Quiz moeten kiezen bij hun pubquiz op locatie in Utrecht, of ergens anders?

Ik denk vooral vanwege de enorme creativiteit en variatie. Je krijgt echt een avond vol entertainment met leuke filmpjes ook, en die bonusvragen zorgen er voor dat de competitie er goed in komt. Altijd leuk!

Quizmaster Utrecht gezocht? Huur Pim in!

Ben je van plan een pubquiz op locatie in Utrecht of omgeving te organiseren? Dan is Pim jouw man. Vul hieronder een aanvraag in en we nemen binnen 24 uur contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Scroll to Top