Quizmaster Delft:
Daan Dekker

Wij, De Andere Quiz, mogen samenwerken met een flinke groep quizmasters. Dit zijn stuk voor stuk vakmensen die jouw quizavond omtoveren tot een avond vol top entertainment.

Daan, ook wel de Microfoonman, is onze vaste Quizmaster in Delft en omgeving. Robin, (een van de eigenaren van De Andere Quiz) zag hem zichzelf introduceren als de Microfoonman bij De Gist in Delft, en was meteen enthousiast. Daarover later meer.

In 2019 begon De Gist (Hét Borrel café van Delft) met het spelen van De Andere Quiz. In die periode was Daan net begonnen om regelmatig te presenteren bij feesten en partijen. Toen er ook flink wat aanvragen kwamen als quizmaster van De Andere Quiz besloot hij zich officieel in te schrijven bij de Kamer van Koophandel in 2019.

Nog altijd presenteert Daan elke maand De Andere Quiz bij de Gist. Hij vind het prachtig om zo 4 a 5 keer per maand een presentatie klus te doen.

Quizmaster Delft voor De Andere Quiz is Daan Dekker, de Microfoonman

Sinds wanneer ben je Quizmaster in Delft van De Andere Quiz?

Volgens mij ben ik in 2019 begonnen bij De Andere Quiz. Robin (eigenaar van De Andere Quiz) zag mij presenteren bij De Gist, de kroeg waar ik nog altijd elke maand de quiz presenteer. We zijn nu eigenlijk elke maand uitverkocht. Een stuk of 5/6 teams zijn er echt altijd, maar er is ook een flinke groep die af en aan komt. Maar uiteindelijk zit het eigenlijk altijd vol, ook nog regelmatig met nieuwe teams.

Robin vroeg me of ik vaker wilde gaan presenteren. Ik was al voor mezelf bezig, maar ging me inschrijven bij de KVK toen er veel opdrachten via De Andere Quiz binnen kwamen in 2019.

Huur een quizmaster in delft in voor jouw pubquiz

Wat vind je zo leuk aan de quizzen van De Andere Quiz?

Ik vind het leuk dat er bij De Andere Quiz geen standaard triviant vragen zijn. Je hoeft niet afgestudeerd te zijn, in wat dan ook, om een paar vragen goed te kunnen hebben. Het is heel afwisselend. Soms meer algemene kennis, of quizvragen over fragmenten, of muziek.

En wat ik ook heel leuk vind, is dat er vragen in zitten waarvan je de antwoorden niet kunt opzoeken. Dat vind ik ook een heel sterk punt van De Andere Quiz. Voor de horeca is het een fijne opzet met vaste rondes elke maand. Ik merk dat de quizzers altijd wel uitkijken naar wat er nu weer in sport zit, of waar is het of welke ronde dan ook.

Je speelt ook vaak bonusvragen bij de pubquiz op locatie. Voegt dat iets toe?

Die bonusvragen zijn opzicht kwa vraagstelling niet heel anders. Het is alleen nu belangrijk wie als eerste het juiste antwoord weet. Door het rad, waar alleen de winnaar aan mag draaien, krijg je wel altijd een mooie dynamiek in de zaal.

Als presentator probeer ik daar dan ook wel een beetje op in te spelen. Dan geef ik ongevraagd advies van welk team ze punten kunnen stelen. Of zeg ik dat ze dat beter niet bij de baas kunnen doen misschien. En niet meerdere keren punten bij dat ene team jatten, want ze moeten maandag nog wel kunnen samenwerken ook natuurlijk :-).

Het geeft echt iets extra’s als ineens al die vlaggetjes de lucht in gaan. Mensen worden wat fanatieker onderling. En het leuke is ook dat je op zo’n moment even niet alleen met je groepje bezig bent, maar dat je juist wat meer interactie met de hele groep hebt.

Heb jij een quizmaster en een geniale pubquiz nodig? Huur De Microfoonman in uit Delft

Welke ronde of welk onderwerp vind je het leukst?

Ja ik ben zelf altijd wel fan van de muziek ronde. Ik vind dat een heel leuk thema om mee te quizzen. Hier zitten altijd heel verrassende fragmenten in die ik zelf bijvoorbeeld nooit ergens tegen kom.

Deze rond is altijd heel afwisselend, en dat vind ik altijd wel sterk aan De Andere Quiz. Bij andere leveranciers kan ik vaak wel herkennen wat voor muziekstijl de maker zelf leuk vind. Maar bij de muziekrondes van De Andere Quiz zie je dat niet. Het is echt heel divers, een hele sterke en leuke ronde om te spelen altijd!

Kan je iets zeggen over de soorten quizvragen?

Ja het is enorm creatief. Ik heb wel vaak als quizmaster ook gezegd van, hoe kom je nou weer op zo’n vraag uit. Het is echt heel creatief. Er zit ook heel veel afwisseling in met bijvoorbeeld ook woordzoekers, cryptogrammen en uitbeelden.

De fotovraag is onlangs toegevoegd, dat vind ik ook geweldig. Dan mag je bijvoorbeeld een halve minuut kijken naar een foto en krijg je daarna een vraag over wat je gezien hebt. Daar worden de quizzers altijd flink op het verkeerde been gezet, hilarisch!

Heb je ook nog een bepaald filmpje waar je erg om moest lachen?

Ja er was zo’n filmpje waar iemand werd geinterviewd over zijn ex. Dat was best een sentimenteel filmpje. En dan komt uiteindelijk een ex hem een knuffel geven aan het einde van het filmpje. Maar dan geeft hij aan dat hij het over een andere ex had. Ik kwam echt niet meer bij van het lachen, hahaha.

Heb je als Quizmaster in Delft soms ook te maken met lastige groepen?

Bij de Gist ken ik veel mensen en is het eigenlijk vrij makkelijk om er een leuke sfeer te creeëren elke keer. Als er een keer een lastig team tussen zitten probeer ik het meestal een beetje te negeren. Soms reageer ik er een beetje ad rem op en is iemand meestal wel stil de rest van de avond.

In de loop van de jaren heb ik natuurlijk wel de nodige ervaring opgedaan. je merkt heel snel of je ergens een beetje een schuine opmerking kan maken of niet. Ik probeer me hierbij zo goed mogelijk aan te passen aan de groep. Als er vanuit de zaal al wat flauwe opmerkingen komen dan doe ik daar soms ook een beetje in mee. Maar dit hangt heel erg af van de groep natuurlijk.

Heb je een voorkeur voor bepaalde groepen?

Niet echt een voorkeur voor bepaalde type mensen ofzo. Het zit hem bij mij vooral in de grootte van de groepen. De sfeer van een groep van 10 of 15 personen is vaak toch wat rustiger en serieuzer van aard. Met grotere groepen van bijvoorbeeld 70-80 quizzers is er vaak wat meer interactie onderling. Dan is het ook makkelijker om een leuke sfeer te creeeren. Met kleinere groepen moet de entertainment iets meer uit de quiz zelf komen.

Het maakt me eigenlijk heel weinig uit of ik nu met een groep directeuren speel, een groep docenten of bijvoorbeeld bouwvakkers. Eigenlijk is de dynamiek overal toch een beetje hetzelfde. Er zit altijd wel een lolbroek tussen, of iemand met een grote mond die uiteindelijk nog weet te winnen ook. Wat dat betreft zie ik juist weer heel veel overeenkomsten.

Je schijnt jezelf ook altijd op een ludieke manier voor te stellen…?

Ja, mijn introductie doe ik eigenlijk altijd hetzelfde. Dan sta ik even achter een gordijntje, achter de deur, of buiten en stel ik mezelf al voor door de microfoon. Dit doe ik altijd met het lied ‘In the stone’ van Earth wind and fire. En dan roep ik door de zaal; “Het is vrijdag avond, klokslag 8 uur, welkom bij Café de Gist in Delft, we gaan er een geweldige avond van maken. Daar is ie dan, uw presentator van de avond, DE MICROFOONMAN!!”

Vervolgens kom ik binnen, schud ik een paar handen en kan het feest beginnen. Zo maak ik er echt een mooie start van. Dat werkt veel fijner dan even vragen of iedereen stil wel zijn zodat ik de regels kan uitleggen. Ik heb gelijk alle aandacht en het ijs is gelijk gebroken.

Op deze manier lukt het eigenlijk atlijd om een stille zaal vanaf de start een beetje los te krijgen. Dan komt er ineens en show man binnen op muziek. Als ik merk dat er weinig op gereageerd wordt dan pas ik me uiteraard ook een beetje aan de rest van de avond. Maar over het algemeen werkt dit heel goed.

Organiseer een pubquiz op locatie in Delft met De Microfoonman

Er zitten ook veel filmpjes in de quizzen

Je hebt natuurlijk de fragmenten ronde, waarbij er geniale filmpjes voorbij komen waar vragen over gesteld worden. Maar alle rondes worden eigenlijk altijd wel geintroduceerd door filmpjes. Je ligt dan tussendoor even in een deuk, of raakt in verwarring. Dat geeft een bepaalde dynamiek en extra kracht achter de quiz. Het is nooit saai in ieder geval!

Waar kunnen de mensen je tegenkomen als quizmaster?

Ja vooral in Delft natuurlijk. Maar ik kom ook regelmatig quizzen presenteren in Den Haag, Leiden of in Rotterdam. In die regio heb ik flink wat quizzen mogen presenteren. Maar ook wel online natuurlijk tijdens de corona periode.

Waarom zouden mensen voor De Andere Quiz moeten kiezen bij hun pubquiz op locatie in Delft?

Ik denk dat je voor DeAndere quiz moet gaan omdat het echt voor iedereen leuk is. Het is zo enorm divers. Er zitten dus ook vragen tussen die je niet kan opzoeken. Het is een zeer creatief spel.

Ik denk dat De Andere Quiz zo ontzettend breed is dat er dus ook altijd wel iets leuks in zit voor iedereen. Natuurlijk komen er dan ook dingen voorbij die je niet weet, maar dan hoop je dat een teamgenoot het wel weet.

Quizmaster in Delft gezocht? Huur Daan, onze Microfoonman, in!

Ben je van plan een pubquiz op locatie in Delft of omgeving te organiseren? Daan is jouw man. Vul hieronder een aanvraag in en we nemen binnen 24 uur contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Enthousiaste presentator, leuke quizvragen, geniale filmpjes! Hilarisch, actief en enthousiast.

Apotheek Noordwest Ziekenhuisgroep
Scroll to Top