Quizmaster Nijmegen:
Myke Steehouder

We hebben een flinke groep quizmasters die de pubquizzen op locatie verzorgen. Myke is een van onze quizmasters uit Nijmegen. Ook helpt ze nieuwe quizmasters op weg met onze quizzen. Met name tijdens de lockdowns kwam er een battaljon nieuwe presentatoren op ons af, Myke heeft toen een hele belangrijke rol gespeeld met het inwerken van alle nieuwe quizmasters!

Myke woont dus in Nijmegen samen met haar vriend en kat Harvey, hun grote aaibare knuffel die flink wat ruimte in huis voor zich opeist… 🙂 Naast de quizmaster activiteiten maakt acteert en entertaint Myke in pretparken, ook regisseert Myke (opgeleid als theater docent) complete theater programma’s voor deze parken. Ze geeft ook geregeld les aan kinderen bij scholen voor theaterklassen, en spreekt ze stemmetjes in voor mascottes in parken.

Quizmaster Nijmegen gezocht? Zoek niet verder!

Hoelang ben je al Quizmaster voor De Andere Quiz in Nijmegen en omgeving?

Ik denk dat ik ben begonnen in 2019. Ik startte toen als ZZP-er en kwam via een collega (Henk Hafkamp, een van de eerste externe quizmasters) in contact met De Andere Quiz. Volgens mij moest Henk op het laatste moment een quiz afzeggen in een drukke periode, waarop er geen andere quizmasters meer beschikbaar waren.

Waarom bevalt het zo goed om quizmaster te zijn van De Andere Quiz?

De quizzen zelf vind ik heel grappig. Er worden heel veel verschillende soorten quizvragen gesteld. Het is nooit saai met gewoon een vraag en een antwoord. Nee er zit altijd heel veel multimedia in, wat het heel leuk maakt. Hierdoor is het ook heel makkelijk voor de quizmaster!

De reacties van de mensen zijn altijd heel leuk. Je ziet echt het gevoel van een wedstrijdje ontstaan, maar het is wel op een heel leuk en gezellige manier. Je krijgt een leuke informele sfeer als je met z’n allen naar hilarische filmpjes zit te kijken.

Ik vind het ook altijd leuk om de teamnamen even af te gaan. Dan komen er altijd gekke teamnamen voorbij waardoor de groep soms helemaal in een deuk ligt. Vaak snap ik daar dan helemaal niks van, hahaha.

Je komt ook altijd weer op nieuwe locaties, leuke plekken. Soms is het heel knus, soms kom je in de meest prachtige grote zalen. Of een andere keer is het gewoon bij iemand thuis. Ik vind dat wel een leuke afwisseling. Je kan met De Andere Quiz eigenlijk met weinig middelen toch een heel leuke avond hebben met elkaar.

Het spreek me ook aan dat het echt leuk is voor heel veel verschillende doelgroepen. Soms sta je voor een groep vrienden, een andere keer met allemaal mensen strak in pak. Dat is wel een leuke uitdaging om elke keer weer een leuke setting te creëren, en dat maakt het werk ook lekker afwisselend.

We hebben als team een leuk, gezellig en fanatieke pubquiz gehad. De Andere Quiz bevatte uitdagende vragen en onze quizmaster Myke maakte het nog iets gezelliger.

Sweco

Er worden ook bonusvragen gespeeld bij de pubquiz op locatie. Hoe ervaar je dat?

Ja heel leuk. Ik weet nog dat ik laatst iemand dit gedeelte voor mij liet presenteren. Die klikte alleen per ongeluk te snel, waardoor niet duidelijk was of ze nu een punt mochten stelen of niet, hahaha. Dit werd uiteindelijk een hele gymick waarbij iedereen hem elke keer vroeg niet te hard te drukken. Maar hij is zo sterk, dat hij alleen hard kan drukken… hahaha.

Het is heel leuk dat je dan een interactief moment hebt met de teams. Dan kan je de mensen er iets meer in betrekken.

Iedereen denkt wel altijd dat ie als eerst zijn vlag omhoog heeft, dan moet je daar weer als een scheidsrechter beslissen wie als eerst was. Dit zijn altijd wel leuke situaties. Dat bouwt de spanning altijd lekker op.

Welke ronde of welk onderwerp vind je meestal het leukst?

Ik vind meestal de fragmenten rondes het leukst. In deze ronde zitten altijd gekke internet filmpjes. Dit is gewoon lekker lachen om flauwe filmpjes. De muziekronde is ook altijd erg leuk, dan komt er altijd een leuke sfeer in. Vaak beginnen de mensen gewoon mee te zingen met een paar Nederlandstalige meezingers. En zijn ook grappige parodieën van bekende hits van vroeger. Altijd leuk muziek!

Noem eens een quizvraag die je altijd erg leuk vond!

Ja ik moet denken aan die uitbeed filmpjes. Dan zie je een paar hints achter elkaar voorbij komen en staan de mensen je met glazige ogen aan te kijken. Meestal komt deze dan 2 of 3 keer voorbij en dan zie je ineens dat iemand het antwoord weet. Die zijn dan gelijk heel trots, en de rest zie je dan jaloers naar die persoon kijken. Geniaal is dat!

Leuk bij dit soort vragen is dat het wel echt een uitdaging is, zonder dat het zo moeilijk wordt dat niemand er op kan komen.

Nostalgische quizvraag van Myke: Wie wordt hier uitgebeeld?

A – Lies – IA – Keys –> Alicia Keys!

Heb je wel eens met lastige of bijzondere groepen te maken gehad als Quizmaster in Nijmegen?

Valt opzicht wel mee, het loopt heel erg uiteen. Soms heb je te maken met hele grote groepen, dan is het natuurlijk wel moeilijker om individueel contact te maken. Want je wil de groepsaandacht niet kwijt raken. De kleine groepjes vind ik vaak ook wel weer leuk, dan kan je wat meer contact maken en ben je meer onderdeel van de groep.

Hebben jullie ook kledingvoorschriften?

Goeie vraag! Ik probeer me altijd wel aan te passen aan de groep, zo ben ik met kerst altijd wel helemaal in kerst thema uitgedost.

Ik weet nog dat ik een keer in een cafe was, toen hadden ze een soort themafeest. Dus ik moest ook leuk aangekleed komen gaven ze aan, maar ze waren niet zo duidelijk of wat voor soort thema het was. Dus ik had me netjes als presentator aangekleed met een blouse, een strikje en een hoed. Maar uiteindelijk bleek het om een beach thema te gaan, hahaha.

Quizmaster in Nijmegen nodig? Myke is er klaar voor!

Uiteindelijk was dit eigenlijk wel heel leuk dat iedereen echt in die stijl verkleed was, ookal paste mijn outfit hier totaal niet bij. Sindsdien doe ik wel altijd die kleding aan met blouse, jasje en strik, echt een soort quizmaster outfit. Ik merk dat de mensen dit eigenlijk altijd wel waarderen. Ze zien ook gelijk dat je de quizmaster bent. Dus dat raad ik alle nieuwe quizmasters ook altijd wel aan.

Je werkt ook nieuwe quizmasters in begreep ik?

Ja, in corona tijd hadden we met De Andere quiz echt een bombardement aan online pubquizzen aan het einde van het jaar. Toen kwamen er ineens heel veel nieuwe quizmasters binnen. Ik vond het heel leuk om die mensen toen allemaal in te werken. Er zaten heel ervaren presentatoren tussen, maar ook meer entertainers en acteurs.

In die periode ging het veel over hoe dingen technisch werken online, maar natuurlijk ook over hoe de quiz precies in elkaar zit en hoe je dit het beste over kunt brengen. Waar is wat meer uitleg bij nodig online? Ik merkte dat iedereen het ook wel fijn vond om goed te weten wat er allemaal bij komt kijken, en dat ze alle vragen konden stellen die ze hadden.

Het was in corona tijd echt een mooie manier om toch te verbinden met collega’s. Iedereen was echt heel enthousiast en Myke heeft als quizmaster echt een leuke touch toegevoegd!!

Athlon

Presenteren online was wel echt een vak apart moet ik zeggen. Het is best een uitdaging om je goed te presenteren bij een groot gezelschap die je zelf niet (of niet goed) kunt zien. Dan helpen simpele dingen als een leuke achtergrod, bepaalde kleding etc. best wel mee. Maar een gezellige sfeer creëren online is echt heel iets anders als quizzen op locatie natuurlijk.

Maar nu gaat het allemaal weer op locatie natuurlijk!

Ja gelukkig wel! Nu werk ik soms ook nieuwe quizmasters in. Dan gaat het meer over het aanvoelen en aanpassen aan de groep. Dat je er bijvoorbeeld niet doorheen moet praten op het moment dat de teams net druk aan het overleggen zijn. Maar dat je misschien juist wel een grap moet maken als er nog maar 1 of 2 teams nadenken, terwijl de rest allang weer door wil quizzen.

Maar ik moet zeggen dat soms de filmpjes ook gewoon al zo leuk zijn. Dan hoef je dus niet ook nog een grap er bij te maken. Je moet echt je moment kiezen om een leuke grap te maken. Maar je moet natuurlijk ook goed de tijd in de gaten houden, dus daar moet je een balans tussen zoeken.

Ik moet gelijk denken aan een parody van Luck TV op een video van Freek Vonk. Daarin zijn echt geniale teksten gemonteerd, zo ontzettend grappig. Tranen in mijn ogen van het lachen!

Een van de favoriete filmpjes van Myke. We gebruikten een iets geknipte versie met wat minder scheldwoorden… 🙂

Aan de ene kant presenteert De Adere Quiz zich zelf, maar je wil juist wel weer een persoonlijke sfeer creëren en iedereen er echt goed bij betrekken. Uiteindelijk wil je dat iedereen een leuke avond heeft, niet alleen het winnende team. Soms kan je quizvragen wel heel leuk inleiden met eerst een vraag als ‘Heb je wel eens iets geks gedaan op vakantie’? En dan komt er daarna toch een filmpje… 🙂

Heb je nog een voorkeur voor bepaalde groepen?

Het is denk ik het leukste als er een lekker informele sfeer is waar iedereen lekker fanatiek mee doet. Het is leuk als ze lekker meezingen bij de muziekronde bijvoorbeeld. Sommige groepen zijn iets formeler met meer introverte mensen (IT-ers bijvoorbeeld), dan is het de uitdaging die iets meer uit hun schulpt te krijgen. Als dat dan lukt is dat natuurlijk heel leuk!

Maar Myke, je doet nog veel meer dan Quizmaster zijn toch?

Ja klopt, ik ben opgeleid als theater docent. Maar eigenlijk ben ik meer de entertainment ingerold en veel voor pretparken gaan acteren. Ook maak ik dus programma’s en die regisseer ik zelf ook bij diverse pretparken. Nu geef ik ook theater klassen op basisscholen, dat is ook erg leuk om te doen.

Soms doe ik ook stem acteren, dat vind ik ook heel leuk om te doen. Dat zijn dan vaak gekke stemmetje voor mascottes inpretparken. Ik vind het vooral leuk dat ik zoveel verschillende dingen kan doen in deze branche!

Waar kunnen de mensen je tegenkomen als quizmaster?

Ik presenteer natuurlijk vooral in de omgeving van Nijmegen, waar ik woon. Maar ik heb ook wel echt in een paar uithoeken van het land quizzen georganiseerd. Ik vind het niet erg om af en toe wat verder te rijden als het zo uit komt.

Ik weet nog dat ik een keer op een militaire basis in Drenthe voor militairen quizmaster was, dat vond ik ook wel leuk om te doen. Of een keer in een strandtent in Zeeland. Ik rijd liever niet elke week het hele land door, maar ik vind het opzicht wel leuk als dit soort tripjes er soms tussen zitten.

Waarom zouden mensen voor De Andere Quiz moeten kiezen bij hun pubquiz op locatie in Utrecht, of ergens anders?

Ja waarom niet? Je bent gewoon verzekerd van een hele leuke avond met collega’s of vrienden. Het is toch fijn, een goed verzorgde quiz die helemaal uit handen wordt genomen, met iemand die een leuke avond komt verzorgen. Lekker lachen met heel veel hilarische filmpjes, die sowieso al gaan zorgen voor een relaxte en vrolijke sfeer!

Quizmaster in Nijmegen nodig? Stop maar met zoeken!

Wil je quizzen in Nijmegen met een professionele quizmaster? Myke komt graag met jullie quizzen! Vul de aanvraag in en we nemen binnen 24 uur contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Scroll to Top