Quizmaster Den Bosch:
Roy Engels

De Andere Quiz beschikt over een aantal geweldige quizmasters. Ze hebben het vermogen om een quizavond te leiden met gezag, humor en de nodige creativiteit.

In corona tijd presenteerde De Andere Quiz honderden bedrijfsuitjes online. In die periode konden onze quizmasters het allemaal niet bolwerken waardoor we op allerlei manier op zoek gingen naar nieuwe presentatoren.

Roy werd door veel vrienden getagged bij een oproep op Facebook voor nieuwe quizmasters. Ja, ik heb toen met Willem (een van de eigenaren) een goed gesprek gehad online en ben toen uiteindelijk ook quizzen online gaan presenteren.

Huur Roy in als quizmaster in den Bosch  voor een hilarische pubquiz met veel humor en grappige filmpjes

Hoe was dat om quizmaster te zijn van een online pubquiz?

Alles ging natuurlijk online in die periode, dus je merkte dat de quizzers daar al wel vertrouwend mee waren. Het was een leuke manier om toch iets online samen te kunnen doen met elkaar.

Ondanks dat het online was voelde het alsof je samen was!

Het is natuurlijk anders als je fysiek op 1 locatie bent, maar toch ervaarde je wel de onderlinge strijd met elkaar. Er werd ook veel gelachen met elkaar!

De opzet van de quiz leende zich er heel goed voor. Vooral omdat er ook veel leuke filmpjes in zitten altijd. In de chat werden er dan ook wel leuke grappen gemaakt, het was verrassend leuk eigenlijk!

Er was best veel interactie met elkaar, je kon net als een vergadering even iemand zijn naam in typen om te checken of ze nog wakker waren. Soms waren mensen voor je gevoel dan heel druk en reageerde ze niet zo snel. Dan kreeg je het idee dat ze het antwoord probeerden op te zoeken ondertussen. Daar maakte ik dan ook wel een opmerking over, dat was wel leuk op die manier!

Sinds wanneer ben je Quizmaster in Den Bosch van De Andere Quiz?

Zodra het weer kon, ik denk begin 2021 ofzo, ben ik natuurlijk gewoon op locatie pubquizzen gaan presenteren. De pubquiz op locatie heb ik in Den Bosch en omgeving gespeeld op een boot, in café’s, buurthuizen, sportkantines, je kan het zo gek niet bedenken eigenlijk!

Favoriete quizvraag van Roy: Wie wordt in deze video uitgebeeld?

A – Lies – IA – Keys –> Alicia Keys!

Soms is het echt in hartje Den Bosch, maar ook bij boerderijen, in kleine dorpjes. Je komt eigenlijk overal met de pubquiz op locatie in Brabant en omgeving.

Op locatie merkte ik toch wel een andere sfeer. Dit vooral omdat mensen natuurlijk dichter bij elkaar zijn. De onderlinge strijd is daardoor nog groter dan online, ook omdat ze natuurlijk direct op elkaar reageren.

Dat kan je als quizmaster dan ook goed gebruiken door er lekker ad rem op te reageren. Meestal hebben de mensen als ze bij elkaar zijn ook wat meer drankjes op. Dan wordt iedereen toch wat losser. Zeker als het wat later wordt, aan het einde van een quizavond, is het altijd een heel informele, gezellige sfeer!

Wat vind je zo leuk aan de quizzen van De Andere Quiz?

Het leuke vind ik de afwisseling in de rondes. Elke ronde kan ook weer iemand anders aanspreken. Soms heb je niet eens kennis nodig, moet je gewoon antwoorden op wat je net in een filmpje gezien hebt. Dus dan moet je goed opletten of creatief denken om tot het juiste antwoord te komen.

Er zijn ook heel veel vragen in De Andere Quiz waar je het antwoord niet kunt vinden via google…

Ik adviseer altijd wel om gewoon een antwoord te geven, ookal weet je het niet. Gewoon gokken. En soms hebben ze het dan ineens nog goed ook, dat zijn altijd prachtige momenten.

Je speelt ook vaak bonusvragen bij de pubquiz op locatie. Voegt dat iets toe?

Ik vind de bonusvragen zeker iets toevoegen aan het spelelement. Je ziet echt de zaal opeveren als ik de uitleg gegeven heb bij de bonusvragen en ze snappen dat het Rad nogal een verschil kan maken. Dan is de game on!

Als ze punten van elkaar kunnen stelen dan staan ze echt aan hoor!

Dat zijn natuurlijk erg leuk momenten als quizmaster ook. Dan zeg ik van, onthoud dit hé, welk team van jullie gestolen heeft. En dan worden die natuurlijk later ook weer teruggepakt. Vaak zie je dat uiteindelijk dan de 3e er met de winst vandoor gaat.

Je merkt ook dat de meeste teams hopen dat het rad op minpunten voor een ander team uit komt, ipv bonuspunten voor het eigen team. Elkaar een beetje jennen is toch altijd leuk!

Iedereen doet erg actief mee bij de bonusvragen. Dan is iedereen scherp en ben je echt samen met z’n allen bezig. Iedereen zit op het puntje van de stoel met het vlaggetje er bij om een punt te kunnen jatten.

Soms gebeurt het weleens dat teams dan roepen dat ze als eerst het vlaggetje omhoog deden, terwijl dat helemaal niet zo was. Dan maak ik een grap over mezelf. Misschien moet ik maar even naar specsavers morgen 🙂

Welke ronde of welk onderwerp vind je het leukst?

Ik vind de fragmenten rondes altijd erg leuk. Hier zit altijd heel veel afwisseling in en er wordt altijd heel erg veel bij gelachen. Soms zijn de antwoorden in de filmpjes al gegeven, maar zijn ze die daarna dan weer vergeten. Ook al heb ik van te voren nog zo gezegd dat ze goed moeten opletten op het filmpje. Ze moesten dan erg lachen om het filmpje, waren afgeleid en moeten dan maar iets gokken…

Muziek vind ik ook erg leuk, ik ben sowieso echt een muziekliefhebber. Soms moet je het nummer herkennen dat op een bijzondere manier gecoverd wordt. Maar ook heb je soms dat je een band heel kort hoort spelen en je dan een lied moet herkennen. Of je moet het lied afzingen zodra de muziek stopt. Een leuke ronde altijd!

Er worden ook veel soorten quizvragen gespeeld toch?

Er zit heel veel afwisseling in De Andere Quiz. Je hebt soms echt kennis vragen over feitjes of geschiedenis. Maar het kan ook zo zijn dat je gewoon goed moet opletten omdat er vragen over filmpjes gesteld worden.

Er komen ook allerlei soort rebussen en puzzelvragen voorbij. Het is echt heel afwisselend. Zowel op onderwerpen, maar ook op manieren van een quizvraag stellen.

Het helpt sowieso heel erg als je een gevarieerd team hebt met jong en oud, maar ook bijvoorbeeld mannen en vrouwen. Of als je mensen in je team hebt die veel verschillende interesses hebben. Als je wilt winnen natuurlijk!

Zijn de filmpjes een toegevoegde waarde?

Ja enorm! Er zit heel veel humor in de quizzen door de filmpjes. Doordat je dan veel lacht met elkaar hebben de mensen al snel een leuke tijd samen. En ondertussen wil natuurlijk iedereen winnen ook.

Een quiz niet gelachen is een quiz niet gespeeld zeg ik altijd.

Heb je ook nog een bepaald filmpje waar je erg om moest lachen?

Laatst in de horecaquiz zat echt een heel leuk filmpje van Sacha Baron Cohen waar een oude vrouw in een rolstoel zogenaamd van het podium viel. Dit bleek allemaal in scene gezet te zijn, maar wat hebben we gelachen zeg!

Heb je als Quizmaster in Den Bosch soms ook te maken met lastige groepen?

Dat valt wel mee eigenlijk. Je hebt wel eens mensen die dicussieren over een antwoord of die wel of niet goed is. Dat is dan meestal een team wat net niet gewonnen heeft… 🙂

Vaak is het ook een beetje met een knipoog hoor, dan menen ze er niet zoveel van. Ik zie dit eigenlijk meer als een compliment, dat ze gewoon heel erg leuk mee hebben gespeeld en graag hadden willen winnen. En soms maak ik daar dan een geintje over ofzo, dat is alleen maar leuk eigenlijk.

Welke groepen vind je het leukst?

Een mix van jong en oud vind ik eigenlijk wel het leukst. Het is dan ook juist leuk om te zien dat jong en oud elkaar helpt en erg betrokken is bij elkaar. Het is ook leuk als ze gaandeweg zo’n avond naar elkaar toegroeien. Dan zijn ze in het begin nog een beetje los een pubquiz aan het spelen, maar op het einde van de avond functioneren ze echt als een team.

De pubquiz op locatie in Den Bosch is echt een mooie teambuilding activiteit!

Hoe zorg je ervoor dat zo’n quizavond echt een succes wordt?

Het grootste compliment dat ik heb gehad is dat ik wel een van hen leek. Alsof ik dus een van hun collega’s was geworden.

Ik probeer altijd snel even een paar gesprekjes aan te knopen en heel geinteresseerd te zijn in iedereen. Ik loop veel door de zaal en maak dan contact met iedereen. Verder probeer je vooral in te spelen op wat er gebeurt in de zaal. Dingen die geroepen worden waar je een grap over kunt maken bijvoorbeeld.

Er was een keer iemand die zei dat ie alleen maar muziek van Abba kende. Maar in de muziekronde ging helemaal niks over Abba. Dus toen zei ik na elke muziekvraag dat als ze het antwoord niet wisten dat ze natuurlijk altijd nog Abba konden opschrijven. Misschien is het wel goed!

Waar kunnen de mensen je tegenkomen als quizmaster?

Ik presenteer vooral pubquizzen op locatie in Brabant en omgeving. Dus ik kom in Den Bosch, Eindhoven, Breda, een beetje die omgeving meestal. Maar ik ben ook weleens in het midden van het land geweest hoor.

Als het past in de agenda ben ik graag op pad met De Andere Quiz!

Waarom zouden mensen voor De Andere Quiz moeten kiezen bij hun pubquiz op locatie in Den Bosch?

Ik denk dat een quiz van De Andere quiz garant staat voor een avond plezier, gezelligheid en verbinding waar vooral de humor de boventoon voert. Bij een bedrijfsuitje, of een vrijgezellenfeest, of wat dan ook, moet het vooral gezellig zijn, niet te serieus.

Door de vele afwisseling in de onderwerpen, de leuke filmpjes en de herkenning in wat er voorbij komt is het gewoon heel leuk. En met mij erbij krijg je natuurlijk ook nog die Brabantse gezelligheid er bij. Brabantse nachten zijn lang hé!

Heb je nog een tip voor wie met jouw als quizmaster gaat quizzen?

De enige tip die ik nog wil meegeven is, wees geen team google. Ik heb je echt wel door hoor. Het valt sowieso wel op als je bijna alles goed hebt… 🙂

En team Google valt bij mij op een of andere manier nooit in de prijzen! hahaha

Quizmaster in Den Bosch of ergens anders in Brabant gezocht? Huur Roy in!

Ben je van plan een pubquiz op locatie in Delft of omgeving te organiseren? Daan is jouw man. Vul hieronder een aanvraag in en we nemen binnen 24 uur contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

De quiz was leuk vanwege het kerstthema en de uitdagende vragen. Tip: misschien iets meer vragen waarbij geen specifieke kennis voor nodig is (benaderings- of memoryvragen ).

Roy Engels heeft de quiz op een leuke manier begeleid en zorgde ook voor een goede interactie door bijvoorbeeld te benoemen wat er in de chat wordt gezegd.

De vaart zat er goed in, want de teamcaptains typten zich een slag in de rondte :). Al met al een geslaagde kerstviering. Bij deze mijn dank en waardering voor de organisatie.

Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Het was allemaal heel goed geregeld en volgens afspraak. Roy deed het leuk!

Lytho
Scroll to Top