Pubquiz vragen

Leuke pubquiz vragen met filmpjes

Pubquiz vragen met hilarische filmpjes en een grote dosis humor!

Pubquiz vragen kan iedereen wel bedenken! Maar de pubquiz vragen moeten niet te moeilijk zijn. Ook niet te makkelijk natuurlijk…
Bovendien zijn de quizvragen bij een pubquiz het leukst als je er even over na kunt denken...

Quizvragen waar je niet direct een antwoord op hebt

Kies bij de pubquiz vragen dus niet voor een simpel feitje wat je direct wel of niet weet.
Liever een doordenkertje in plaats van zo’n standaard triviant vraag!
Indien mogelijk kan het leuk zijn om een lijstje te moeten maken. Dus het is dan de vraag of jij nog alle spelers van een bepaald voetbalelftal kunt opnoemen. Maar ook alle landen die door Ding Flof Bips vertegenwoordigd werden.
Ook hebben we nog de ‘die ligt op het puntje van mijn tong’ pubquiz vragen. Dat zijn van die quizvragen waarvan het antwoord ver in het verleden ligt.

Want hoe heten ook alweer die jongens van de Backstreet Boys?

Wanneer we samen de antwoorden nakijken hoor je iedereen heel hard ‘o ja!’ roepen en dan weet je dat je een leuke quizvraag gesteld hebt.

Pubquiz vragen combineren met filmpjes

Op dezelfde wijze zijn er nog heel wat soorten leuke quizvragen te bedenken. Maar wat nu als we deze leuke pubquiz vragen ook nog eens combineren met de leukste filmpjes die het internet te bieden heeft?
Dan kan je bijvoorbeeld 10 liedjes laten horen waarvan de beginletters van de titel samen een woord vormen. Ook kan je dan een hilarische ‘Mama Appelsap’ laten horen waarbij we dan de vraag stellen wat de artiest eigenlijk echt zingt.
De mogelijkheden zijn ineens eindeloos geworden. Zo kan je ook een leuk filmpje laten zien waar iets onverwachts gaat gebeuren.
Wanneer het bijna zo ver is stopt de video en moeten de quizzers maar beantwoorden wat er nu precies gaat gebeuren.
Vervolgens volgt er een heel leuk moment als bij het antwoord dezelfde video weer voorbij komt, maar nu met de onverwachte afloop.

Zelf pubquiz vragen en antwoorden bedenken?

Pubquiz vragen en antwoorden
Natuurlijk kunt u dit allemaal zelf doen. Bovendien kunnen we er over meepraten dat het enorm leuk is om op deze manier een pubquiz in elkaar te zetten.
Toch zitten hier wel een aantal mitsen en maren aan. Ten eerste gaat dit je enorm veel tijd kosten. Ten tweede heb je misschien niet de ervaring om goed in te schatten of de quiz niet veel te moeilijk is.
Ook is het niet makkelijk om  er voor iedereen iets leuks in te stoppen en flink af te wisselen in type vraagstellingen.  Bovendien is het heel lastig zonder een uitgebreide test met een groot publiek er achter te komen of er nog fouten in de quiz zitten.

Zelf een pubquiz maken? Speel onze voorbeeld pubquiz en bekijk ook onze tips onderaan deze pagina!

Leuke pubquiz vragen met filmpjes

Daarom kan je de quizvragen beter niet zelf bedenken

Er is nog een reden waarom je beter niet zelf de quiz kunt maken. Wellicht is dit nog wel de belangrijkste van allemaal.
Wanneer je de pubquiz zelf hebt gemaakt kan je namelijk zelf niet mee doen! Bovendien is het wel fijn als er een professionele presentator langs komt om de quiz te presenteren.
Onze presentatoren hebben heel veel ervaring. Ook passen ze zich moeiteloos aan op de groepssamenstelling en kunnen soms erg gevat reageren op opmerkingen met een aardige dosis humor.
Toch zelf een quiz met leuke pubquiz vragen in elkaar zetten? Daar willen we je graag mee helpen! Daarom is het goed om de voorbeeld pubquiz rondes allemaal te spelen ter inspiratie. Bekijk de quizvragen en antwoorden goed.

9 stappen om zelf leuke pubquiz vragen en antwoorden te maken

Om je te helpen bij het zelf maken van een hele leuke pubquiz hebben we een stappenplan uitgewerkt. Hierin leggen we helemaal uit hoe wij onze quizzen maken.
Er komt erg veel bij kijken, maar in principe zou iedereen het zelf kunnen doen. Natuurlijk wordt elke pubquiz beter doordat je steeds meer ervaring krijgt en steeds beter weet welke pubquiz vragen goed gewaardeerd worden.
Wanneer je het stappenplan helemaal doorloopt en aanhoud bij het maken de quiz dan weten we zeker dat je een hele leuke pubquiz in elkaar zult zetten!

Toch een leuke pubquiz met quizvragen en filmpjes bij ons bestellen?

Mocht je tijdens het maken toch denken aan een geheel georganiseerde avond inclusief presentator voor uw uitje, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
We spelen meer dan 120 bedrijfsuitjes met De Andere Pubquiz per jaar verspreid over Nederland en België. Bovendien hebben al meer dan 100 horeca locaties in Nederland de horeca variant van De Andere Quiz gespeeld.

Pubquiz vragen: Kies de ronde in de voorbeeldquiz die u wilt spelen!

Speel de Fragmenten ronde

Ten eerste de fragmenten ronde. Net als alle rondes komen er een aantal fragmenten voorbij die in deze ronde erg grappig zijn. Ook stellen we telkens 2 vragen per fragment.

Speel de Muziek Ronde

Ten tweede spelen we de muziek ronde Op dezelfde wijze maken we gebruiken van filmpjes waarbij diverse muziekstijlen voorbij komen. Hieruit volgt een aantal heel bijzondere covers, fijne meezingers en natuurlijk Mamma Appelsap!

Speel de ronde Mastermind

In het bijzonder bij de Mastermind ronde komen er een aantal leuke doordenkers langs . Daarnaast hebben we pubquiz vragen waarbij we je op het verkeerde been proberen te zetten...

Speel Wie is het

Vervolgens komen  we uit bij de ronde Wie is het. Aan de ene kant gaan we meestal op zoek naar een specifiek persoon. Aan de andere kant komen er ook stripfiguren en bijzondere typetjes voorbij...

Speel de Reclame ronde

Zoals gezegd bekijken we bij de reclame ronde 10 reclames uit binnen en buitenland. Vervolgens stellen we de vraag waarvoor er eigenlijk reclame wordt gemaakt...

Speel Waar is het

Ten slotte komen we uit bij Waar is het. In de eerste plaats speelt geografie een grote rol. Anderzijds hebben we ook vragen uit bijvoorbeeld films of zelfs het menselijk lichaam...

9 stappen om zelf leuke pubquiz vragen en antwoorden te maken

Vaste pubquiz rondes
In de eerste plaats gebruiken we elke pubquiz een aantal standaard rondes die elke maand terug komen. Samengevat zijn dit de rondes: Actueel, Fragmenten, Muziek, Wie is het, Sport en Waar is het.
3 nieuwe rondes
Omdat we het niet te eentonig willen maken bedenken we elke maand 3 nieuwe pubquiz rondes. Net als alle rondes is het belangrijk dat beeld en of geluid een grote rol kunnen spelen bij dit onderwerp.
Eerst de multimedia
Aangezien filmpjes de hoofdrol spelen in onze quizzen gaan we niet van start met het bedenken van quizvragen. Eerst gaan we op zoek naar leuke filmpjes die passen bij het onderwerp. Wanneer blijkt dat we die niet kunnen vinden? Aangezien het dan een saai geheel dreigt te worden gaan we op zoeken naar een nieuw onderwerp.
Pubquiz vragen
Wanneer de filmpjes gevonden zijn dan gaan we nadenken over de leukste quizvragen. In het bijzonder zijn pubquiz vragen leuk waar over nagedacht kan worden. Immers krijg je dan niet meteen het gevoel dat je kansloos bent bij de vraag!
Kwaliteit multimedia
Wanneer het ene filmpje een stuk harder is als de andere is dat natuurlijk niet fijn. Daarnaast mag een filmpje niet te lang zijn en niet te veel MB's hebben. Daarom gebruiken we diverse software programma's om de filmpjes hier op aan te passen.
Fotomateriaal
Ten eerste moeten de foto's in onze pubquiz van top kwaliteit zijn. Ten tweede is het heel fijn dat er veel fotografen zijn die hun foto's gratis aanbieden. Ook gebruiken we graag foto's met een knipoog bij het gekozen onderwerp.
De Antwoorden
Nadat de ronde met quizvragen en filmpjes helemaal af is maken we de antwoorden. In het bijzonder is het belangrijk dat er geen enkele discussie mogelijk is over het antwoord. Onder andere omdat we het onze presentatoren niet onnodig moeilijk willen maken!
Eerste check
Wanneer er een nieuwe ronde af is bekijken we met tenminste 3 personen of de ronde genoeg humor heeft. Ook mogen de pubquiz vragen niet te makkelijk zijn, moeten er quizvragen voor jong en oud bij zijn en voor man en vrouw.
Testavond
Als laatste plannen we een testavond met een groot publiek van kritische quizzers. Zodoende is dit de ultieme test voor onze quizvragen en filmpjes op taalfouten, humor en niveau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

47 Shares
Share47
Share
Pin
Tweet