Pubquiz vragen

Pubquiz vragen met hilarische filmpjes

Pubquiz vragen kan iedereen wel bedenken! Maar de pubquiz vragen moeten niet te moeilijk zijn. Ook niet te makkelijk natuurlijk…
Bovendien zijn de quizvragen bij een pubquiz het leukst als je er even over na kunt denken.
Met onze online voorbeeld pubquiz geven we een beeld van hoe onze pubquizzen er in de praktijk uit zien.

Pubquiz vraag over films

Op welke film is dit experiment gebaseerd?

Quizvragen om over na te denken

Kies bij de pubquiz vragen niet voor een simpel feitje wat je direct wel of niet weet. Gebruik ook doordenkers. Vragen waar je niet direct het antwoord op weet, maar wat je moet redeneren.
Indien mogelijk kan het leuk zijn om een lijstje te moeten maken. Graag een vraag waarover je flink met je team kan discussieren.
Lijstjes quizvraag: Welke landen gingen van start met de Euro en werden samengevat met: Ding Flof Bips?
Ook hebben we nog de ‘die ligt op het puntje van mijn tong’ pubquiz vragen. Dat zijn van die quizvragen waarvan het antwoord ver in het verleden ligt.
Hoe heet ie ook alweer pubquiz vraag: Wat zijn de voornamen van de Backstreet Boys?
Wanneer we samen de antwoorden nakijken hoor je iedereen heel hard ‘o ja!’ roepen en dan weet je dat je een leuke quizvraag gesteld hebt.
Zo kunnen we nog veel meer manieren bedenken om quizvragen te stellen.

Pubquiz vragen combineren met filmpjes

Maar het kan nog een stuk leuker! Wat als we quizvragen combineren met de leukste filmpjes die het internet te bieden heeft?
  • Laat 10 liedjes horen waarvan de beginletter van de titels een woord vormen
  • Toon een ‘Mama Appelsap’ waarbij de vraag is wat de artiest eigenlijk echt zingt
  • Laat een filmpje zien met verrassende afloop. Stop het filmpje en vraag wat er daarna gebeurt

Quizvraag met muziek fragment

Wat is de officiële benaming van iemand die op deze manier de vertolking doet op televisie?

Zelf pubquiz vragen bedenken?

Natuurlijk kunt u dit allemaal zelf doen. Bovendien is het enorm leuk om zelf een pubquiz in elkaar te zetten!
Toch zitten hier wel een aantal mitsen en maren aan. Een aantal redenen waarom je de pubquiz vragen beter niet zelf kunt bedenken:
  • Ten eerste gaat het je enorm veel tijd kosten. Zo hebben wij ongeveer 100 uur werk in elke pubquiz zitten
  • Ten tweede heb je misschien niet de ervaring om goed in te schatten of het niveau van de pubquiz past bij het publiek
  • Ook is het niet makkelijk om  er voor iedereen iets leuks in te stoppen en voldoende af te wisselen in type vraagstellingen.
  • Bovendien is het heel lastig zonder een uitgebreide test met een groot publiek er achter te komen of er nog fouten in de quiz zitten.
  • De meeste mensen kunnen niet goed tegen hun verlies en geven daarom graag de bedenker van de pubquiz vragen de schuld... 🙂

Bedenk nooit zelf de pubquiz vragen!

Er is nog een hele belangrijke reden waarom je beter niet zelf de pubquiz kunt maken: Wanneer je de pubquiz zelf maakt kan je zelf niet mee doen!
Bovendien is het wel fijn als er een professionele presentator langs komt om de quiz te presenteren.
Onze presentatoren hebben heel veel ervaring en spelen graag een pubquiz met uw groep!
Ook passen ze zich moeiteloos aan op de groepssamenstelling en kunnen soms erg gevat reageren op opmerkingen met een aardige dosis humor.
Toch zelf een quiz met leuke pubquiz vragen in elkaar zetten? Speel eerst de voorbeeld pubquiz rondes ter inspiratie!

Pubquiz vraag over België

https://youtu.be/qMsWM_jRrU8

In welke volgorde staan geel, zwart en rood op de Belgische vlag?

9 stappen om pubquiz vragen te maken

Om je te helpen bij het zelf maken van een hele leuke pubquiz hebben we een stappenplan uitgewerkt. Hierin leggen we helemaal uit hoe wij onze pubquiz vragen maken.
Er komt erg veel bij kijken, maar in principe zou iedereen een pubquiz kunnen maken. Natuurlijk wordt elke pubquiz beter doordat je steeds meer ervaring krijgt en steeds beter weet welke quizvragen goed gewaardeerd worden.
Loop het stappenplan helemaal door. Dan weten we zeker dat je een hele leuke pubquiz in elkaar zult zetten!
Leuke pubquiz vragen met filmpjes

Losse pubquiz bij ons bestellen?

We kunnen ons goed voorstellen dat je na een aantal quizvragen je bedenkt en toch een pubquiz wilt bestellen.
Een geheel verzorgde avond inclusief presentator past wellicht niet in iedereen zijn budget.
Daarom hebben we nu ook de mogelijkheid om pubquiz vragen te kopen met ons quizpakket!

Quizvraag over dieren

https://youtu.be/9KoJ85jkvlA

Hoeveel uur slapen koala's per dag?

Pubquiz vragen: Kies de ronde in de voorbeeldquiz die u wilt spelen!

Speel de Fragmenten ronde

Ten eerste de fragmenten ronde. Net als alle rondes komen er een aantal fragmenten voorbij die in deze ronde erg grappig zijn. Ook stellen we telkens 2 vragen per fragment.

Speel de Muziek Ronde

Ten tweede spelen we de muziek ronde Op dezelfde wijze maken we gebruiken van filmpjes waarbij diverse muziekstijlen voorbij komen. Hieruit volgt een aantal heel bijzondere covers, fijne meezingers en natuurlijk Mamma Appelsap!

Speel de ronde Mastermind

In het bijzonder bij de Mastermind ronde komen er een aantal leuke doordenkers langs . Daarnaast hebben we pubquiz vragen waarbij we je op het verkeerde been proberen te zetten...

Speel Wie is het

Vervolgens komen  we uit bij de ronde Wie is het. Aan de ene kant gaan we meestal op zoek naar een specifiek persoon. Aan de andere kant komen er ook stripfiguren en bijzondere typetjes voorbij...

Speel de Reclame ronde

Zoals gezegd bekijken we bij de reclame ronde 10 reclames uit binnen en buitenland. Vervolgens stellen we de vraag waarvoor er eigenlijk reclame wordt gemaakt...

Speel Waar is het

Ten slotte komen we uit bij Waar is het. In de eerste plaats speelt geografie een grote rol. Anderzijds hebben we ook vragen uit bijvoorbeeld films of zelfs het menselijk lichaam...

9 stappen om zelf leuke pubquiz vragen en antwoorden te maken

Vaste pubquiz rondes
In de eerste plaats gebruiken we elke pubquiz een aantal standaard rondes die elke maand terug komen. Samengevat zijn dit de rondes: Actueel, Fragmenten, Muziek, Wie is het, Sport en Waar is het.
3 nieuwe rondes
Omdat we het niet te eentonig willen maken bedenken we elke maand 3 nieuwe pubquiz rondes. Net als alle rondes is het belangrijk dat beeld en of geluid een grote rol kunnen spelen bij dit onderwerp.
Eerst de multimedia
Aangezien filmpjes de hoofdrol spelen in onze quizzen gaan we niet van start met het bedenken van quizvragen. Eerst gaan we op zoek naar leuke filmpjes die passen bij het onderwerp. Wanneer blijkt dat we die niet kunnen vinden? Aangezien het dan een saai geheel dreigt te worden gaan we op zoeken naar een nieuw onderwerp.
Pubquiz vragen
Wanneer de filmpjes gevonden zijn dan gaan we nadenken over de leukste quizvragen. In het bijzonder zijn pubquiz vragen leuk waar over nagedacht kan worden. Immers krijg je dan niet meteen het gevoel dat je kansloos bent bij de vraag!
Kwaliteit multimedia
Wanneer het ene filmpje een stuk harder is als de andere is dat natuurlijk niet fijn. Daarnaast mag een filmpje niet te lang zijn en niet te veel MB's hebben. Daarom gebruiken we diverse software programma's om de filmpjes hier op aan te passen.
Fotomateriaal
Ten eerste moeten de foto's in onze pubquiz van top kwaliteit zijn. Ten tweede is het heel fijn dat er veel fotografen zijn die hun foto's gratis aanbieden. Ook gebruiken we graag foto's met een knipoog bij het gekozen onderwerp.
De Antwoorden
Nadat de ronde met quizvragen en filmpjes helemaal af is maken we de antwoorden. In het bijzonder is het belangrijk dat er geen enkele discussie mogelijk is over het antwoord. Onder andere omdat we het onze presentatoren niet onnodig moeilijk willen maken!
Eerste check
Wanneer er een nieuwe ronde af is bekijken we met tenminste 3 personen of de ronde genoeg humor heeft. Ook mogen de pubquiz vragen niet te makkelijk zijn, moeten er quizvragen voor jong en oud bij zijn en voor man en vrouw.
Testavond
Als laatste plannen we een testavond met een groot publiek van kritische quizzers. Zodoende is dit de ultieme test voor onze quizvragen en filmpjes op taalfouten, humor en niveau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download onze GRATIS pubquiz van deze maand! Compleet met actuele onderwerpen, filmpjes en muziek in een professionele presentatie 

Rondes: Actueel, Fragmenten, Waar is het , Sport & Muziek! 

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang de gratis ​PubquizWe verwerken de gegevens zoals beschreven in de privacy verklaring.

47 Shares
Share47
Share
Pin
Tweet