Pubquiz Rotterdam – op bezoek bij Baek

Aandachtige quizzers bij Baek

Op bezoek in Rotterdam bij Baek

Woensdag 10 juli was het weer zover en mochten we langs bij een vaste klant. Dit is oprecht een van de leukste dingen die we doen want het is overal weer anders. En je pikt op elke locatie weer andere elementen voor een succesvolle quizvond op. Deze keer mochten we naar Rotterdam en kwamen we terecht in een kleurrijke Urbean Retreat:  Baek Food & Drinks. De locatie voelt als je eigen huiskamer en je bent er echt thuis. Geweldig. Wat een warme uitstraling.

De Andere Quiz sinds september 2018

Baek speelde in september, oktober en november 2018 het kennismakingsabonnement om De Andere Quiz uit te proberen. Zelf een quiz maken is een tijdrovend iets en daarom werd het tijd eens De Andere Quiz te proberen. De eerste avond was meteen een succes en daarom volgde al snel een jaarabonnement en wordt de quiz maandelijks gespeeld door 8 tot 12 teams.
De woensdagavond is van een rustige avond omgetoverd tot een drukke avond met gasten die aan het begin van de avond komen eten en daarna tot laat in de avond blijven hangen om te quizzen. Baek Food & Drinks is echt een leuke locatie die bovendien laat zien dat heerlijk eten en Rotterdamse gezelligheid niet duur hoeft te zijn.
Een van de presentatoren van de pubquiz bij Baek

Baek heeft er over nagedacht

Het werd gelijk duidelijk dat de mensen van Baek niet over een nacht ijs zijn gegaan met het organiseren van hun quizavond. Er werd bewust gekozen voor De Andere Quiz om de beleving tijdens de avond losser en gezelliger te krijgen. Thomas Barkmeijer, de bedrijfsleider, kan er mooi over vertellen. Zo hebben ze bewust geïnvesteerd in nieuwe geluidsboxen om de beleving van De Andere Quiz goed over te kunnen brengen.
Wat helpt is dat Baek ook een geweldig scherm heeft hangen van wel 5 bij 5 meter waarbij de hilarische fragmenten natuurlijk als een bom inslaan en er veel gelachen wordt. Goed materiaal helpt natuurlijk en bij Baek is dit top geregeld.

De tip van Baek: Het pubquiz presentatie-duo

Maar dan het mooiste: de quiz wordt gepresenteerd door niet 1 maar wel 2 presentatoren! En dat doen ze goed! De afwisseling zorgt voor beweging en interactie met het publiek. De presentatoren wisselen elkaar op deze manier ook af met het afnemen van de drankjes. Daar is goed over nagedacht en dit werkt erg goed. Zeker een tip voor andere locaties!
Beeldscherm Pubquiz Baek Rotterdam

Tryout pubquiz

Baek heeft eerst een proefavond gehouden met het eigen personeel en heeft personeel, vrienden en familie uitgenodigd voor de eerste test. Thomas en collega Davy kregen op deze avond waardevolle feedback voor het presenteren van de quiz en veel deelnemers bleven maandelijks terugkomen. Blijkbaar was de quiz erg goed bevallen. Het is een succesvolle opstart gebleken voor de quizavonden want bij andere locaties horen we soms dat de eerste avond niet altijd gelijk een succes is.
Een proefavond met personeel en het uitnodigen van vrienden en familie is een goed begin om te starten. Veel zullen terugkomen en anderen over de quiz vertellen waardoor er nieuwe mensen binnen komen. Zo voorkom je een tryout waarbij minder beleving is omdat er weinig spelers zijn. Bij Baek heeft dit uitstekend gewerkt en loopt de quiz prima!

De beste hamburger van Rotterdam

Veel spelers zijn al vanaf het begin van de avond binnen om te dineren voorafgaand aan de quiz. Dat doen de gasten graag omdat bij Baek de beste burger van heel Rotterdam gegeten kan worden! Baek stimuleert dit slim doordat spelers geen inschrijvingsgeld voor de quiz hoeven te betalen als ze voorafgaand bij Baek dineren. Je kan dus de beste burger van Rotterdam komen eten en ook nog eens gratis meedoen met de leukste pubquiz van Nederland! Wie wil dat nou niet!

De extra pubquiz vraag van Baek

Ook is er iedere quiz een extra vraag die Baek zelf bedenkt. Te weten: de Bitterbal vraag! Wie het dichtstbij het goede antwoord zit krijg een portie bitterballen. Dit is natuurlijk de prijs die je elke maand binnen wil slepen! En weer een tip voor andere locaties! Zo kan je ook mooi een vraag over de eigen locatie of eigen stad toevoegen.

Wat kan je winnen met de pubquiz bij Baek?

En bij Baek kan je zeker wat winnen als je de meeste vragen goed weet te beantwoorden. Er worden maandelijks bierpakketten, jaarabonnement op De Andere Quiz en burgers met friet voor het hele team als prijs vergeven. Thomas doet er alles aan om de quizavond tot een succes te maken en dat zie je terug in alle details waar rekening mee wordt gehouden. Prachtig om er live bij te zijn!
Leuke filmpjes bij de pubquiz

Waarom is de pubquiz bij Baek in Rotterdam een succes?

Allereerst natuurlijk door alle bovenstaande punten. Als je er extra energie in stopt krijg je er ook meer uit. Baek is daar een voorbeeld van. Ze hebben De Andere Quiz ook goed uitgekozen kijkend naar hun publiek. Baek is echt een ontmoetingsplek voor alle rangen en standen en dat zien we ook terug bij de deelnemers. Een mix van mannen, vrouwen en allerlei leeftijden. Collega’s van plaatselijke bedrijven zijn aanwezig en ook de buurtbewoners.

De Andere Quiz: De pubquiz die voor iedereen leuk is

Bij De Andere Quiz is er dan voor iedereen wat bij: de muziekgek, de sportliefhebber, de showbizzvolger en de wereldreiziger. Om de quiz onder de aandacht te brengen bij de plaatselijke bedrijven heeft Thomas besloten om De Andere Quiz na de zomer eenmalig op een vrijdagavond te spelen tijdens de vrijdagborrel. Zo kunnen er nieuwe fans van De Andere Quiz bij komen die later vast ook op een woensdag langs willen komen om mee te doen. Baek heeft nog ruimte voor wat extra teams en het zou natuurlijk prachtig zijn als het echt helemaal vol komt.
De Andere Quiz is altijd genieten bij Baek

Een interessante casus

Hoe kan je spelers die eenmalig langs komen vaker terug laten komen? Bij Baek zitten er een aantal teams bij die elke maand aanwezig zijn maar daarnaast zijn er ook veel teams die incidenteel of eenmalig langskomen. Op 10 juli waren er 5 nieuwe teams! Prachtig! Baek heeft nooit echt op social media de quiz hoeven te promoten. Er kwamen al genoeg mensen langs bij de quizavonden om het succesvol te maken en het was al heel gezellig! Dat is een enorme kracht van Baek.

Promotie inzetten

De Andere Quiz heeft wel wat tools om het misschien toch echt een keer uitverkocht te krijgen: De promo video en de poster kunnen maandelijks worden gebruikt op sociale media. Zo weten de spelers ook wat ze te wachten staat qua rondes en worden ze vaak al enthousiast over wat er komen gaat. Als teams zich opgeven via Facebook en zich aanmelden voor het evenement zal het de zichtbaarheid vergroten van het evenement en dat kan nieuwe mensen aantrekken. Via Facebook advertenties kan je ook iedereen uit de buurt proberen te bereiken, iets wat bij andere locaties uitstekend blijkt te werken. Het gaat prachtig met De Andere Quiz bij Baek en dat is een genot om naar te kijken. Ze stoppen er energie in en dat werkt. Mooi om te zien.

De winnaar van deze pubquiz avond in Rotterdam

Woensdagavond 10 juli was een top avond waarbij de gasten en het personeel een leuke avond hebben beleefd. Leuk was dat de Nitwits2, die vaak 2e of 3e worden, nu eindelijk eens 1e werden. Loon na werken! Vaak zijn de funky foxes of Erika de winnaar maar helaas moesten zij deze keer de prijs aan zich voorbij laten gaan. Het was een spannende maar prachtige avond in Rotterdam. Dat er nog vele mogen volgen!
Wil je de quiz een keer bezoeken bij Baek? Houdt de Facebook pagina in de gaten voor de volgende pubquiz!