7 redenen om te kiezen voor een pubquiz op locatie

Oké, we zijn misschien niet helemaal objectief. Maar we horen regelmatig hoe moeilijk het is om een leuk bedrijfsuitje te organiseren. De eisen van de collega’s zijn soms erg hoog en je kan onmogelijk iedereen tevreden stellen. Bij veel uitejs op locatie loop je tegen problemen aan, zoals deze:

  • Sommige bedrijfsuitjes zijn eigenlijk alleen leuk voor mannen of vrouwen
  • De oudere collega’s vinden die hippe nieuwe dingen helemaal niet leuk
  • Het budget is niet toereikend
  • Voor bepaalde activiteiten ben je afhankelijk van goed weer
  • Een erg individueel uitje stimuleert niet echt het teamgevoel
  • Die collega in een rolstoel kan bijna nergens aan mee doen
  • Als het ver van kantoor plaats vindt haakt de helft af
  • Het uitje kan alleen maar overdag, maar dat mag niet van de baas

Bedrijfsuitje organiseren, no piece of cake…

Kortom, een leuk bedrijfsuitje organiseren is nog niet zo makkelijk. In de loop der jaren zijn we er achter gekomen dat de pubquiz op locatie enorm populair is bij bedrijfsuitjes.

Een quiz komt dan ook voorbij in allerlei soorten en maten. Van Ik hou van Holland tot de jongens tegen de meisjes, en van de popquiz tot een pubquiz op locatie met stemkastjes of op de mobiele telefoon.

Pubquiz op locatie met De Andere Quiz

Pubquizzen met hilarische filmpjes, cretieve quizvragen en een grote dosis humor

De pubquiz als teamuitje al populair sinds de jaren 80!

Het is niet nieuw, de pubquiz wordt al georganiseerd sinds de jaren 80. Het kwam al snel overwaaien uit Engeland en is niet meer weg te denken uit cafés in heel de wereld.

Er zijn genoeg horeca gelegenheden te vinden die al tientallen jaren met regelmaat een pubquiz organiseren. Het is een makkelijke manier om mensen naar het café te krijgen. Blijkbaar is dit inmiddels ook overgeslagen op het bedrijfsleven.

Maar waarom is die pubquiz nou het beste uitje? We gingen op onderzoek uit en kwamen tot 7 redenen waarom we denken dat de pubquiz het ideale bedrijfsuitje is. En wellicht hebben we er nog een paar over het hoofd gezien…

1 – Ook bij slecht weer gaat het bedrijfsuitje gewoon door

Dat is natuurlijk een groot voordeel ten opzichte van heel veel andere bedrijfsuitjes. Bij slecht weer is een middagje op survival toch een stuk minder leuk. De populaire city games doe je minder graag als het keihard regent buiten.

Hoe leuk is een rondvaart door Amsterdam bij slecht weer?

Ook paintballen, een dagje dierentuin of een solextour kunnen helemaal in het water vallen. Daarom is de pubquiz op locatie dit gebied een echte zekerheid. Tenslotte kan je deze spelen in het plaatselijke café, bij een evenementenlocatie of gewoon in de eigen bedrijfskantine!

2 – De setting van de pubquiz bevordert teambuilding

Uiteindelijk wil de baas zijn of haar geld goed besteden. Iedereen een leuke avond of dag bezorgen is goed voor zijn populariteit. Maar het zou ook leuk zijn als de manager het groepsgevoel kan triggeren.

Het helpt enorm als je de collega’s ook eens in een andere setting tegen komt dan op de werkvloer.

Daarbij zou het natuurlijk mooi zijn als er moet worden samengewerkt, het liefst onder druk en met een gezamenlijk doel.

Met name bij workshops is het onderdeel teambuilding erg onderbelicht. Dan heb je misschien heerlijk gekookt, een schilderij gemaakt of een hele sieradenlijn opgezet, maar je hebt je collega’s eigenlijk helemaal niet gesproken. Ook bij doe-uitjes is de teambuilding soms erg ver te zoeken.

Quizzen in teams

Bij een pubquiz op locatie wordt er in groepjes van 4 of 5 personen samengewerkt. De teams kun je zelf vooraf formeren om juist die mensen bij elkaar te zetten die elkaar nog niet zo goed kennen.

Ook wordt er direct tegen de andere collega’s gespeeld. Hierdoor is teambuilding ook een goede reden om voor een pubquiz te kiezen!

3 – Een pubquiz als bedrijfsuitje is heel erg leuk!

Misschien is dat niks nieuws voor jou, maar dat is het soms wel voor collega’s. Iedereen heeft wel gehoord van het fenomeen pubquiz. Maar als je er nooit een gespeeld hebt weet je wellicht nog niet hoe leuk het is.

Een lijstje met vragen beantwoorden lijkt heel saai, maar niets is minder waar…

Het doet je misschien wel weer denken aan de middelbare school. Maar wanneer er allemaal leuke filmpjes voorbij komen en er heerlijke muziek gespeeld wordt is het toch anders.

Ook is het geen toeval dat spelletjes op televisie het al jarenlang heel goed doen. Denk aan Lingo, het rad van fortuin, ik hou van Holland en ga zo maar door. Een spelletje spelen is gewoon heel leuk. Zeker als de quiz goed in elkaar zit, er veel gelachen wordt en er wat gewonnen kan worden.

Huur een quizmaster in om te quizzen op locatie

4 – De wil om te winnen schuilt in iedereen

Dit facet is iets wat enorm wordt onderschat bij een bedrijfsuitje met de pubquiz. Je denkt je collega heel goed te kennen, tot er ineens iets op het spel staat bij een pubquiz op locatie.

Ineens is die rustige collega bloedfanatiek aan het mee doen.

Hij schreeuwt je de oren van je kop wanneer een antwoord goed ingevuld blijkt te zijn.

De rivaliteit stijgt tot grote hoogte wanneer er bij de bonusvraag aan ‘Het Andere Rad’ ineens strafpunten kunnen worden gegeven aan een ander team. Dit zorgt echt voor hilarische taferelen bij een teamuitje. Nog nooit heb je zo fanatiek samengewerkt met je collega’s!

5 – Een externe (dure) locatie is bij een pubquiz niet vereist

De kosten bij een bedrijfsuitje kunnen al snel flink oplopen. Wanneer je ergens met het bedrijf uitgebreid gaat eten en drinken ben je al snel 50 euro per persoon kwijt. En dan heb je nog niet eens een activiteit gedaan!

Juist vanwege de relatief lage kosten is een pubquiz het ideale teamuitje.

Je kan een pubquiz namelijk overal spelen. Zelfs in de eigen bedrijfskantine!

Organiseer je bedrijfsuitje bij het lokale café of bij die collega met een iets te grote woning. Dan hoeft er geen 50 euro per persoon te worden uitgegeven aan eten en drinken.

Zo kan je wellicht met minder dan 50% van het budget van vorig jaar uitkomen. Dat is nog eens makkelijk geld verdienen!

Als er dan toch wat geld over is dan kan je dat geld misschien steken in prachtige cadeaus voor de winnende teams. Of desnoods geef je alle teams een prijs en krijgt juist de winnaar het kleinste cadeau.  Toch leuk als je nog een flesje wijn mee naar huis krijgt na het teamuitje…

6 – Een pubquiz sluit niemand uit

Nog een groot voordeel is dat echt iedereen mee kan doen bij een teamuitje met een pubquiz. Dit kan je fysiek bekijken. Ook die collega die slecht ter been is kan mee doen. Dit is natuurlijk een stuk lastiger als je een city-game gaat spelen, curling gaat uitproberen of gaat lasergamen!

Maar juist ook op de inhoud kan een pubquiz flink variëren. Hij kan zo in elkaar steken dat jong en oud, man en vrouw, maar ook laag en hoog opgeleid een leuke avond hebben.

Een ervaren pubquiz-maker weet in een ronde van 10 vragen alle doelgroepen aan te spreken.

Zo kan in de ronde muziek de jaren 80 voorbij komen, de huidige top 40, maar ook diverse stijlen van reggae tot rock en gabber piet!

Door de hilarische filmpjes tussendoor ligt iedereen geregeld in een deuk. Hiermee zit de sfeer er goed in terwijl iedereen aan zijn trekken komt door de diverse vraagstellingen.

Huur een quizmaster in om te quizzen op locatie

7 – Het bedrijfsuitje dat geheel kan worden aangepast naar uw wensen

Een pubquiz die voor jong en oud leuk is maakt veel mensen al blij. Maar het kan nog beter. Bij de pubquiz heeft u de regie voor een deel zelf in handen. Zo kunnen er ook vragen worden toegevoegd over uw bedrijf.

Hoe leuk is het als bij de ronde ‘wie is het’ met allemaal BN-ers ineens een jeugdfoto van de directeur langs komt?

Ook kan je een ‘mash-up’ maken van 2 foto’s van collega’s. Het is hilarisch als de collega’s denken dat het hier om 2 filmsterren gaat natuurlijk.

Juist een eigen tintje kan een teamuitje met een pubquiz extra leuk maken. Zo is de avond alles behalve saai omdat de mensen steeds weer verrast worden met leuke filmpjes, of vragen over het bedrijf die men niet zag aankomen…

Huur een quizmaster in voor een pubquiz op locatie met jouw bedrijfsuitje!

De Andere Quiz is een snel groeiend pubquiz bedrijf in Nederland dat haar levenslicht zag in 2015. De pubquizzen van De Andere Quiz zijn inmiddels gespeeld in meer dan honderd horeca locaties in Nederland en bij meer dan 1000 door ons georganiseerde pubquizzen op locatie. In samenwerking met 16 professionele presentatoren worden de quizzen gespeeld in heel Nederland en ook Vlaanderen.

Door de jaren heen is een flink netwerk ontstaan van quizlocaties welke snel kan worden aangesproken bij het plannen van nieuwe teamuitjes.

Het concept van De Andere Quiz onderscheid zich door alleen de leukste filmpjes van het internet te gebruiken. Ook komen in de quizzen veel actuele onderwerpen voorbij. Elke quizvraag is uitvoerig getest voor de vuurdoop bij de maandelijkse testavond.

Verder zijn we altijd op zoek naar mogelijke verbeteringen voor ons concept, naar andere manieren voor het stellen van quizvragen en naar nieuwe onderwerpen om onze database uit te breiden.

Dus ben je op zoek naar een pubquiz op locatie? Dan moet je zijn bij De Andere Quiz!

Scroll to Top