Op bezoek bij de Pubquiz van Blend One in Voorburg (Den Haag)

Op bezoek in Voorburg (Den Haag) bij de Pubquiz van… Blend One

Op 6 april kwam ik op bezoek bij de familiezaak Blend One, vlakbij Den Haag. Omdat Johan Kuiper De Andere Quiz al speelde bij Olivier in Leiden lanceert hij dit nu ook in zijn nieuwe zaak, Blend One. In dit artikel lees je over het succes van deze gezellige zaak in Voorburg en waarom een pubquiz ook heel goed bij een espressobar kan passen!

Aangezien Blend One een espressobar is denk je niet gelijk aan een pubquiz. Dit soort barretjes spelen niet vaak quizzen en dat is jammer. Want juist een lokale ontmoetingsplek zoals Blend One is de ideale plek om een pubquiz te spelen. Omdat De Andere Quiz leuk is voor jong, oud, koffiedrinker of bierfanaat, kan deze overal een succes zijn!

Ten eerste werd mij al snel duidelijk dat Blend One veel meer is dan een espressobar. Want bij deze familiezaak is iedereen die over de drempel stapt onderdeel van de familie. Ook is Blend niet alleen de koffie, maar ook het gemixte gezelschap waar iedereen uit de buurt welkom is. Wanner ik aan kwam zaten groepjes in kringen te lachen om elkaars grappen en aandachtig te luisteren naar elkaars verhalen. Intussen blijkt bij binnenkomst dat Blend One tot de nok toe gevuld is met mensen die de kleine tafeltjes omringen.

Omdat je elkaar goed kan horen worden er toneelstukjes gespeeld en valse antwoorden rond geroepen om teams op het verkeerde been te zetten

Bij binnenkomst lijkt het alsof de familie Kuiper het zoveel mogelijk mensen in een knusse espressobar stoppen tot een kunst heeft verheven. Want het eerste tafeltje staat een meter af van het grote scherm. Daarnaast weten ze ook nog 9 teams met in totaal zo’n 40 mensen te passen in de kleine ruimte. Desondanks zit iedereen er goed en fijn bij. In het bijzonder doordat de familie Kuiper iedereen persoonlijk verwelkomt en voorziet van een drankje.

Intussen wordt snel duidelijk dat mensen elkaar makkelijk kunnen horen tijdens de Quiz. Daardoor probeert iedereen elkaar dus ook vooral voor de gek te houden. Al met al zorgt dit voor hilarische taferelen tussen de verschillende groepjes. Niettemin wil iedereen winnen, maar vooral ook lekker plezier maken vanavond. Ook het nakijken zorgt voor hilarische taferelen tussen de verschillende groepjes.

De groepjes drinken op rekening en rekenen af aan het einde van de avond.

Iedereen wil winnen maar vooral ook lekker plezier maken vanavond. Iedereen lijkt elkaar ook te kennen: Blend One is de lokale ontmoetingsplek voor ontbijt, lunch, koffie, diner en borrel. Het is ook de plek waar je in de avond met je vrienden een drankje doet en een gezelschapsspel speelt. Het is hip en het voelt als de plek aan de rand van Den Haag waar het gebeurt.

Burger & Quiz

Veel van de spelers zijn al binnen sinds het avondeten. In het bijzonder omdat de familie Kuiper de hele buurt heeft uitgenodigd voor een Burger en een quiz. Omdat Johan naast het delen van het promotie materiaal van De Andere Quiz ook vooral de mensen zelf persoonlijk heeft uitgenodigd. Bovendien is er ouderwets veel persoonlijke aandacht voor de gasten. Wanneer Marin de quiz gaat starten weet hij zonder gebruik van een microfoon of het verheffen van zijn stem de hele zaak stil te krijgen.

Marin benadrukt dat ze voor De Andere Quiz hebben gekozen omdat men geen serieuze quiz wil maar vooral plezier wil hebben!

Ook Johan zegt De Andere Quiz te willen spelen omdat hij het zelf zo leuk vindt. Daarnaast wil hij dit graag overbrengen op zijn gasten en de mensen een leuke avond bezorgen. Vandaar dat Blend One ook over een grote spelletjeskast beschikt. Zo kunnen mensen hier samen komen voor spelvermaak en plezier.

De Andere Quiz begint

Voordat de quiz begint vertelt Marin wat er te winnen valt. Wanneer je derde wordt ontvang je een tegoedbon Koffie voor het hele team. Daarnaast is de tweede prijs een fles Cava plus 20 euro tegoedbon. Ten slotte krijgt de eerste prijs een borrel plateau met een drankje per persoon.

Terwijl de quiz gespeeld wordt zorgt de familie Kuiper voor muziek. Dit helpt echt om de avond tot een groot succes te maken.

Wanneer De Andere Quiz begint zit de sfeer er vanaf minuut 1 goed in. Het geluid komt prettig over het gezellige rumoer heen en iedereen let goed op.

De ronde Actueel start met een filmpje over Baudet en het publiek begint te joelen. Bij de eerste vraag merk je gelijk dat de mensen serieus nadenken en willen winnen. Wanneer de vraag over Wesley en Yolanthe in beeld komt, leeft het publiek mee met een massaal “aaaaahhh”.

Later als vraag 9 over een YouTube kanaal gaat zegt iemand uit een team: “Geef maar aan mij. Ik heb kinderen”.

Marin gaat er met een goed tempo doorheen waardoor er meer tijd is om pauze te houden en de mensen te bedienen. Terwijl er wordt gespeeld wordt er ook drank rondgebracht. Toch merk ik dat een langere pauze uiteindelijk zorgt voor extra drank, hapjes en beleving.

Eerst start de fragmenten ronde met een vrouw die moeite heeft met inparkeren. Daarna zie ik het hele publiek vol ongeloof en verbazing nee schudden. De quiz maakt indruk op de mensen en ze zijn geboeid. Wanner vraag 6 over het goedkoopste bier gaat slaat iemand op zijn borst en roept: “Ja! Dat weet ik! Beste bier” Daarna wordt er gereageerd met: “Zuiplap!” Vervolgens geven ze elkaar een high five…

Mensen laten met veel lawaai en kabaal weten of ze iets goed of fout hebben

Wanneer er wordt nagekeken moeten de mensen kruisen of krulletjes zetten. Vervolgens telt de presentator zelf de punten op. De handen gaan in de lucht bij elk goed antwoord. Toch blijkt elke keer dat het gezamenlijk nakijken een heel leuk onderdeel blijft van De Andere Quiz. Nadat de pauze voorbij is wordt de tussenstand omgeroepen. Bovendien willen een aantal gasten graag weten wie er laatste staat op dat moment…

In het bijzonder bij de ronde Rood zijn er nog al wat mensen die benieuwd zijn wat voor vragen hier bij horen. Intussen bij de derde vraag over verkiezingen zegt iemand dat hij het antwoord niet weet omdat hij niet heeft gestemd. Waardoor een luid: “ooooooohhh” door de zaal gaat.

Vervolgens komen we aan bij de ronde Muziek en het publiek wrijft massaal in de handen. Omdat dit de ronde is waar ze op gewacht hebben. Want elk team denkt goed te kunnen scoren op dit onderwerp. Terwijl deze ronde gespeeld wordt zet Marin soms een nummer wat harder waarop iedereen mee gaat zingen. In het bijzonder bij vraag 5 van Andre Hazes is het publiek bijna niet meer stil te krijgen.

De muziek ronde wordt gestart met een wel hele slechte parodie op een lied van The Backstreet Boys waar massaal om gelachen wordt.

In het laatste gedeelte wordt tijdens ronde Numeriek serieus gequizt. Vervolgens spelen we Wie is het met plaatjes, quotes en korte video’s. Ten slotte als afsluiter de Bliksemronde. Doordat de teams dan echt even de tijd kunnen nemen om samen een lange vraag te beantwoorden wordt deze erg gewaardeerd. De teams vinden het fijn om op deze manier de quiz af te sluiten.

Intussen is er gespeeld van 20:30 tot 23:30 en de spelers hebben zich geen moment verveeld. Dat hoor ik graag want met dat idee zijn wij het concept van De Andere Quiz gestart. Zoals gezegd, De Andere Quiz is een quiz die voor iedereen leuk is en waar iedereen aan mee kan doen.

Deze quiz is leuk voor de hele buurt. Ik zou hem 2 keer uit kunnen verkopen.

In het bijzonder nodigen wij iedereen uit om eens een kijkje te komen nemen bij Blend One. Onder andere voor een hele leuke pubquiz. Maar ook voor een ontbijt, heerlijke koffie of een gezelligheidsborrel. Waar je ook voor komt, je wordt hartelijk ontvangen en je zult je er vast snel thuis voelen.

Bezoek de Facebook pagina van Blend One voor meer informatie over Blend One en de datum van de volgende quiz!

Neem contact met ons op!

Aanmelden nieuwsbrief

Contact informatie

De Andere Quiz
Oranjepark 34
3481 HJ in Harmelen
 
Kamer van Koophandel nummer 62844938
ING Rekening nummer: NL71INGB0006819879
 
+3185 13 04 637
info@deanderequiz.nl
 
Onze algemene voorwaarden
Promotievideo door HAB Media Solutions
Foto’s door ForeverImages.nl