Op bezoek bij… De Kloosterhoeve in Harmelen

In november 2018 begon De Kloosterhoeve met quizzen en het is enorm succesvol, met soms meer dan 100 quizzers op een avond.

De gasten zijn zo’n 3 en half uur binnen en genieten van een drankje terwijl er ook heel veel bittergarnituren door de zaal circuleren.

Lees hoe ook een restaurant succesvol kan zijn met De Andere Quiz: op bezoek bij De Kloosterhoeve!

Een koker voor elk quizteam

In het midden van het land, ingeklemd tussen de stad Woerden en de nieuwbouwwijken van het gigantische Leidsche Rijn vinden we het dorpje Harmelen. Een dorp wat voelt als het dorp van Asterix en Obelix want het heeft een geheel eigen karakter en het blijft fier overeind in al het nieuwbouw geweld.

In het midden van het dorp vinden we in een prachtig pand De Kloosterhoeve. De Kloosterhoeve is een monumentale stadsboerderij met 4 terrassen, een à la carte restaurant en een 6-tal zalen waar u samen met uw gasten heerlijk kunt vertoeven.

We zien ook een koker voor elk team staan waarvan we eigenlijk niet weten waarvoor die is…

Bij binnenkomst word ik ontvangen door Jos. Jos is de man die het allemaal regelt en Jos heeft ook bij zijn vorige locaties ervaring met pubquizzen. Jos stelt mij voor aan presentatrice Femke die vandaag haar debuut maakt omdat haar zus op Bali vakantie aan het vieren is.

We lopen de prachtige zaal in waar alles al klaar staat: tafeltjes voor de teams, beeld en geluid, maar we zien ook een koker voor elk team staan waarvan we eigenlijk niet weten waarvoor die is. Dat gaan we zeker merken later.

Adverteren werkt echt!

Pratend met Jos ben ik erg benieuwd hoe druk het wordt. ‘het is iets minder dan vorige keren hoor. Het Nederlands elftal speelt natuurlijk ook vanavond.

Jos geeft aan dat adverteren op Facebook ook zeker helpt!

We verwachten 13 teams.’ Nou ja, 13 keer 4 is ook 52, dus dat is toch netjes op de donderdagavond. ‘oh, het zijn teams van 6 mensen trouwens hoor’ voegt Jos toe en zo zitten we al weer op 78. Netjes hoor.

Jos geeft aan dat de gasten soms gasten van het restaurant zijn maar dat adverteren op Facebook ook zeker helpt en dat het na 1 succesvolle avond in een dorp als Harmelen wel snel kan gaan, het is een hecht dorp en aan het aantal deelnemers te zien is de quiz populair.

Confetti vliegt door het rond

De eerste mensen druppelen binnen en Femke lijkt een beetje zenuwachtig, het is toch de eerste keer dat ze de quiz presenteert. Maar ze is goed voorbereid, ze heeft de quiz doorgelopen, snapt de tekentjes rechtsboven en is vooral een dame met een goed babbel en een gunfactor bij het publiek.

Femke doet het geweldig vanavond. Jos speelt tussendoor met muziekjes zodat er tussen de vragen ook geen enkel moment stilte is: een goede tip voor andere locaties!

Femke introduceert een voor mij nieuwe regel die het gebruik van telefoons betreft. Hulplijnen willen we natuurlijk nergens mee werken maar bij De Kloosterhoeve hebben ze daar een goede regel voor: iemand die betrapt wordt op het kijken op de telefoon moet een liedje zingen.

Dit leverde voorgaande edities al hilarische taferelen op toen iemand er echt een show van maakte!

Iemand die betrapt wordt op het kijken op de telefoon moet een liedje zingen!

Dan beginnen we, en zegt Femke: ‘wil iemand de bonus al in zetten?’ en voor ik het weet wordt ik compleet verrast door rondvliegende confetti. De kokers op de tafels blijken dus confetti knallers…je mag 1 ronde spelen voor dubbele punten en sommige teams zetten die al in tijdens de 1e ronde: PANG PANG PANG PANG PANG: 5 teams van de 13 gaan er al voor in de eerste ronde.

De quiz nog beter gemaakt

De quiz verloopt erg gezellig maar als iemand door heeft dat ik de quiz heb gemaakt krijg ik toch een prangende vraag: ‘ja, de munt De Mark werd in 3 landen gebruikt hè?’ hoor ik. Ik weet dat het antwoord Duitsland en Finland is dus verbaas mij.

Ja, de munt De Mark werd in 3 landen gebruikt hè?

Welke 3 dan? “Finland, Oost-Duitsland en West-Duitsland’ tja, ik had er niet bijgezet dat het ten tijde van de invoering van de Euro was….de man is scherp. Later blijkt dat zijn team ook de eerste 2 edities had gewonnen dus er wordt duidelijk op scherp gespeeld in Harmelen.

Van de winnaar wordt de bon verscheurd dus er is zeker wat om voor te spelen. Je merkt dat Jos ervaring heeft met quizzen en dat hij dit soort dingen mee heeft genomen die gewoon erg goed werken. Je kan gerust zeggen dat hij onze quiz een stukje beter heeft gemaakt en dat is mooi om te zien.

Van de winnaar wordt de bon verscheurd dus er is zeker wat om voor te spelen.

Geweldig concept met een zaaltje aan een restaurant

Het is prachtig om te zien hoe de quiz ook kan slagen bij een restaurant met zalen. Adverteren, aanprijzen in de lokale blaadjes en in het eigen restaurant heeft dit geweldig doen slagen en nu wordt er om de maand gespeeld.

Jos geeft aan dat hij in april toch ook wel weer wil gaan spelen en als het zo’n succes blijft als het nu is zullen er nog veel quizavonden komen in Harmelen.

Het was prachtig om te zien dat alle leeftijden, rangen en standen vertegenwoordigd waren!

Het was enorm gezellig met alle mensen in De Kloosterhoeve en het was prachtig om te zien dat alle leeftijden, rangen en standen vertegenwoordigd waren.

Zo blijf je succesvol en bindt je de mensen. Harmelen is een mooie dorp, je zou er kunnen gaan wonen.

Meer informatie over de Kloosterhoeve op www.kloosterhoeve.nl

Ga quizzen bij jouw horeca locatie

Scroll to Top