Kraantje Delfshaven benefietquiz

’t Kraantje in Delfshaven haalt meer dan 1.500 euro op met benefietquiz #5

Maurice, eigenaar van ’t Kraantje stuurde een link van de Benefietquiz naar een aantal vaste gasten via whatsapp. Dit werd vervolgens gedeeld door zijn trouwe klanten en leidde tot meer dan vijftig donaties!
Een totaalbedrag van over de vijftienhonderd euro werd gedoneerd door mensen die ’t Kraantje willen steunen in deze moeilijke periode voor de horeca.
Al vijf zaterdagen lang organiseert De Andere Quiz een benefietquiz voor de horeca. Bij deze online pubquiz spelen duizenden mensen mee die daarmee hun stamkroeg financieel steunen.
Elke cent gaat rechtstreeks naar de horecalocatie die de donateur zelf kiest.

Inmiddels is er al bijna 400.000 euro opgehaald voor zo'n 1500 horecalocaties!

Marleen Meijer speelt wekelijks mee met de benefietquiz en wilde daarmee graag de eigenaar van ‘t Kraantje steunen. Haar favoriete stamcafé was echter nog niet op de hoogte van de actie.
Daarom besloot Marleen om ’t Kraantje aan te melden voor de actie. ‘Het is er altijd gezellig en als vaste klanten dragen wij Maurice en zijn personeel een warm hart toe. Geweldig dat we uiteindelijk met zoveel mensen mee hebben gedaan.'
Maurice heeft het evenement goed weggezet. Hij nodigt de mensen uit via Facebook, Instagram en Whatsapp.

Vooral via Whatsapp werden er snel teams gevormd.

Door vrienden en vaste gasten persoonlijk te benaderen vond hij meerdere ambassadeurs die het bericht maar al te graag deelden met hun eigen vriendengroepen. Het ging als een lopend vuurtje met uiteindelijk dit prachtige resultaat.
Voor de komende tijd is Maurice van plan om zich meer te gaan richten op de plaatselijke mensen. Hij probeert deze groep vaste gasten die bij hem langskomen te verbreden.
Normaal komen erin Delfszijl veel toeristen en seizoenarbeiders die zijn café zien als een verlengstuk van hun woonkamer. Deze gasten zal hij de komende tijd helaas gaan missen.
Daarom is eigenaar Maurice ontzettend blij dat juist de vaste klanten hem zo steunen. ‘Geweldig zeg! Ik hoop natuurlijk dat we snel weer open kunnen zodat ik iedereen kan bedanken voor de hulp.

Ik had zo’n bedrag nooit verwacht en dit is een mooie oppepper.’

De Andere Quiz organiseert voorlopig nog elke zaterdag de benefietquiz om zoveel mogelijk mensen  te helpen om hun favoriete locaties te ondersteunen in deze tijd.
Een vreemde tijd, ook voor horeca eigenaren. Maurice: ‘Ik ga nu bijvoorbeeld elke avond om 23.00 naar bed, dat heb ik als ervaren horeca ondernemer sinds mijn 18e niet meer mee gemaakt…’