Kerstquiz

Kerstquiz: Lachen, genieten en (hopelijk) winnen!

Bent u nog op zoek naar een leuk online bedrijfsuitje om het jaar mee af te sluiten? Zoek niet verder, maar boek direct De Andere Kerstquiz online!
De pubquiz is op het moment sowieso al razend populair. Maar met de hilarische filmpjes, grote dosis humor en alles in kerststijl gaat je online pubquiz een garantie zijn voor succes.

De online pubquiz waarbij je online even hard kan lachen als normaal in het café!

De Online kerstquiz wordt gepresenteerd door een van onze 25 professionele presentatoren. Je speelt online via een online meeting of livestream (afhankelijk van groepsgrootte en voorkeur van het bedrijf).
Meer over de opzet van onze online uitjes lees je hier.

Online Kerstquiz met leuke filmpjes

Zoals gezegd maken we veel gebruik van multimedia in deze Kerstquiz waardoor niemand zich een moment zal vervelen. Ook hebben we de quiz iets breder ingezet dan alleen een quiz over Kerst.
We hebben ook een ronde toegevoegd over de feestdagen met bijvoorbeeld ook vragen over de jaarwisseling.
Uiteraard hebben alle beelden een link naar de onderwerpen in deze quiz: Kerst, Feestdagen en het afgelopen jaar, 2020.

All I want for Christmas...

Wat als Mariah Carey een man was?

Geen kerstquiz zonder Wham!

Om meteen in stijl van start te gaan hebben we in de eerste ronde gekozen voor muziek. Zoals u wel kunt verwachten zitten hier een flink aantal kers hits in verwerkt.
Terwijl u geniet van een aantal internationale Kerst liedjes wordt uw kennis ook stevig op de proef gesteld.
Kan jij een kerst hit verder zingen wanneer we halverwege ineens de muziek stop zetten?

Ook hebben we een aantal liedjes toegevoegd van eigen bodem, soms met een knipoog…

Vervolgens gaan we aan de slag met de ronde kerstfilms. Tijdens deze ronde komen in rap tempo 10 bekende kerstfilms voorbij. Kent u de titel van al deze films?

Het nummer 'Do they know it's Christmas time' werd opgenomen om geld in te zamelen voor een goed doel. Voor welk doel?

Goed voorbereiden op de kerstquiz

Op wikipedia staat voldoende informatie over het kerstverhaal. Dan bent u vast op de hoogte van het kerstverhaal, waar we natuurlijk ook een of twee vragen over zullen stellen.
Verder is het ook goed om het nieuws van het afgelopen jaar nog even door te nemen. Hiervoor verwijzen we graag naar dit overzicht van Wikipedia.
Voor de kerstmuziek kunt u terecht bij YouTube, waar u helemaal los kunt gaan op alle heerlijke kersthits!
Kerstquiz met terugblik op het afgelopen jaar

Hilarische kerstfilmpjes

Wanneer de pauze voorbij is gaan we aan de slag met de fragmenten ronde. Bij deze ronde is het heel belangrijk dat u goed let op de filmpjes die voorbij komen.

Een letterlijk knallend kerstcadeau zal u tot tranen toe doen lachen...

Zoals de naam van de ronde al doet vermoeden komen er flink wat fragmenten voorbij waar we direct of indirect vragen over stellen. Terwijl u nog aan het lachen bent om een heel bijzondere Kerstman vragen we waar deze reclame voor bedoelt is.

Met welke zanger bracht Mariah Carey in 2011 opnieuw het nummer 'All I want for Christmas' uit?

Andere feestdagen in de Kerstquiz

In de feestdagen ronde komen diverse feitjes over kerst, maar ook bijvoorbeeld oud & nieuw voorbij.
Denk dan ook aan intrigerende filmpjes met het nodige vuurwerk, kerstbomen, sneeuwpoppen, etc, etc.

Kerstquiz: De Rondes

Muziek
Heerlijke kerstmuziek komt voorbij in deze ronde.  Niet alleen internationale kerst hits, ook een aantal Nederlandse kerst liedjes die u wellicht alweer vergeten was...
Kerstfilms
In de ronde kerstfilms vragen we naar films die iets te maken hebben met kerst en andere feestdagen. Weet u alle titels van deze films die veel op TV zijn rondom kerst?
Fragmenten
De fragmenten ronde mag in deze quiz uiteraard niet ontbreken. Denk aan een goocheltruc in de sneeuw, rinkelende kerstballen en de kerstman in topvorm!
Feestdagen
In deze quiz kan de feestdagen ronde niet ontbreken. Interessante feitjes over kerst komen voorbij, een stukje oud & nieuw en iets te veel vuurwerk...
Kersthits
In de ronde kersthits komen 10 bekende kerstplaten voorbij die je moet koppelen aan het jaartal waarin ze voor het eerst zijn uitgebracht!

Opmerkingen na onze Kerstquiz

caret-down caret-up caret-left caret-right
Bitz & Pixelz
Ons jaarlijkse kerstuitje werd helemaal gered door de online pubquiz. Presentator Junior deed het zo goed. Erg gelachen, het was echt alsof we allemaal bij elkaar waren.
Stichting Rijdende School
Een heel gezellige online middag/avond gehad. Veel gelachen en fanatiek gestreden tijdens de Kerstquiz. De stemming zat er goed in! Een leuk alternatief voor de kerstborrel!
OTTO B.V.
Wij hebben dit jaar onze kerstborrel gevierd middels een online pubquiz. Raimond Bos was onze presentator en zorgde voor zeer gevarieerde vragen over zowel 'ken je klassiekers' als actuele onderwerpen. Voor onze club van 70+ collega's met leeftijden tussen 20 en 65 jaar een hartstikke leuke activiteit. Raimond bedankt!
a.s.r. verzekeringen
We hebben het digitale uitje - de online kerstquiz - als erg gezellig ervaren. Goed georganiseerd. Bijna alles wordt je uit handen genomen zodat iedereen deel kan nemen aan de quiz. Mijn teams waren erg enthousiast. Een pluim voor de organisatie en quizmaster!
Gemeente Utrechtse Heuvelrug
De quiz was leuk vanwege het kerstthema en de uitdagende vragen. Tip: misschien iets meer vragen waarbij geen specifieke kennis voor nodig is (benaderings- of memoryvragen ). Roy Engels heeft de quiz op een leuke manier begeleid en zorgde ook voor een goede interactie door bijvoorbeeld te benoemen wat er in de chat wordt gezegd. De vaart zat er goed in, want de teamcaptains typten zich een slag in de rondte :). Al met al een geslaagde kerstviering. Bij deze mijn dank en waardering voor de organisatie.
Future Insight
We hebben een hele leuke avond gehad met heel veel leuke filmpjes waar we ook veel om gelachen hebben. Prachtige afsluiting van het jaar!
Gemeente Veere
De quiz was hartstikke goed. De sfeer zat er goed in! De filmpjes waren soms al wel bekend, maar alsnog erg leuk.
Canon Medical Systems
De kerstquiz paste perfect in de decembermaand. Alleen verwacht ik de presentator volgende keer wel in een kerstpakje... 🙂
DPA Benkis
Het was erg leuk om zo met het hele bedrijf samen deze kerstquiz te spelen. De quiz zat erg goed in elkaar en was ook met zo'n groot gezelschap erg leuk om te doen.
Helicon Den Bosch
We hebben het heel leuk gehad. Voor sommigen was het misschien af en toe iets te moeilijk, maar uiteindelijk heeft iedereen het echt super leuk gehad!
Voestalpine
Was gezellig en voor ons een prima alternatief voor ons jaarlijks kerstuitje.
Veiligheidsregio Gelderland Zuid
Een bijzonder leuke manier om eens een kerstborrel/vergadering te organiseren. Leuke vragen, helemaal in het kerstthema. Alleen jammer dat de techniek ons af en toe in de steek liet.
Evides Waterbedrijf
Door het enthousiasme van onze hostess Claudia, zowel de collega's en diversiteit aan vragen heb ik de Kerstquiz heel positief & gezellig ervaren. Zo hebben wij er een waardig online Kerstevent van kunnen maken!
Sonova Benelux bv
Leuke mix van vragen en opdrachten, geheel in kerststemming!
AVEC BV
Enorm leuk! Het niveau van de quiz-vragen was precies goed. De Quizmaster had wellicht wat meer Kerstverkleed mogen zijn of een doldwaze Kerstachtergrond.
De Andere Quiz

FREE
VIEW