Kerstquiz

Pubquiz Kerstquiz Kerstmuziek

Kerstquiz: Lachen, genieten en (hopelijk) winnen!

Bent u nog op zoek naar een leuk bedrijfsuitje om het jaar mee af te sluiten? Zoekt u een uitje dat goed past bij deze tijd van het jaar? En wilt u graag eens goed kunnen lachen met uw collega’s en tegelijkertijd doen aan teambuilding? Boek dan direct De Andere Kerstquiz!
De pubquiz is op het moment sowieso al razend populair. Maar als je vervolgens ook nog 20 hilarische filmpjes, een flinke dosis Kerstmuziek en een terugblik op het afgelopen jaar in een pubquiz stopt dan weet je dat het met deze Kerstquiz een heerlijke avond gaat worden.

De Andere Kerstquiz met veel leuke filmpjes

Zoals gezegd maken we veel gebruik van multimedia in deze Kerstquiz waardoor niemand zich een moment zal vervelen. Ook hebben we de quiz iets breder ingezet dan alleen een quiz over Kerst. We hebben ook een ronde toegevoegd over de feestdagen. Daarnaast wordt er een ronde gespeeld met een terugblik op het afgelopen jaar, waarin er natuurlijk ook weer heel veel gebeurd is. Uiteraard hebben alle beelden een link naar het de onderwerpen in deze quiz: Kerst, Feestdagen en het afgelopen jaar.

Veel Kerstmuziek in De Andere Kerstquiz

Om meteen in stijl van start te gaan hebben we in de eerste ronde gekozen voor muziek. Zoals u wel kunt verwachten zitten hier een flink aantal kers hits in verwerkt. Terwijl u geniet van een aantal internationale Kerst liedjes wordt uw kennis ook stevig op de proef gesteld. Natuurlijk horen we een maand lang alleen maar Mariah Carey en Wham! voorbij komen op de radio. Maar kunt u het lied verder zingen wanneer we halverwege ineens de muziek stop zetten?

Ook hebben we een aantal liedjes toegevoegd van eigen bodem, soms met een knipoog…

Kerstquiz met terugblik op het afgelopen jaar
Vervolgens gaan we aan de slag met de ronde wie of waar. Omdat we moeilijk konden kiezen tussen de rondes wie is het en waar is het hebben we besloten deze bij elkaar te voegen. Als eerste vragen we naar een locatie uit het Kerstverhaal. Daarna komt er een vraag voorbij over de volgorde waarin bepaalde landen oud en nieuw vieren. Maar uiteindelijk willen we ook iets weten van de rendieren van de Kerstman.

Terugblik op het afgelopen jaar in de Kerstquiz

Als laatste ronde voor de pauze blikken we terug op het afgelopen jaar. Elke maand maken we een actuele quizronde voor onze horeca quizzen met actuele filmpjes en leuke parodieën. Hierdoor kunnen we een heel bijzondere terugblik op het afgelopen jaar maken in deze Kerstquiz. Ook dit jaar is er natuurlijk weer heel veel gebeurd. Zo won Nederland het Eurovisie Songfestival. Maar Ajax was ook bijzonder succesvol in de Champions League. Daarnaast hebben we ook een aantal hilarische filmpjes voor u klaar staan uit de politiek van het afgelopen jaar. U zou het misschien niet verwachten, maar bij deze ronde gaat u echt een aantal keer flink in een deuk liggen!
In onze voorbeeldquiz kunt u vast voorbeeld quizvragen bekijken over 2019. Denk hierbij aan onderwerpen zoals het Eurovisie Songfestival, Donald Trump, de verkiezingen, het succes van Ajax in de Champions League en een grote winkelketen die falliet ging.

Goed voorbereiden op de kerstquiz

Op wikipedia staat voldoende informatie over het kerstverhaal. Dan bent u vast op de hoogte van het kerstverhaal, waar we natuurlijk ook een of twee vragen over zullen stellen. Verder is het ook goed om het nieuws van het afgelopen jaar nog even door te nemen als u hoog wilt scoren bij de terugblik op 2019. Hiervoor verwijzen we graag naar dit overzicht van Wikipedia. Voor de kerstmuziek kunt u terecht bij YouTube, waar u helemaal los kunt gaan op alle heerlijke kersthits!
Sinterklaas in de Kerstquiz
Wanneer de pauze voorbij is gaan we aan de slag met de fragmenten ronde. Bij deze ronde is het heel belangrijk dat u goed let op de filmpjes die voorbij komen. Net zoals de ronde zegt, komen er 5 fragmenten voorbij waar we direct of indirect vragen over stellen. Terwijl u nog aan het lachen bent om een heel bijzondere Kerstman vragen we waar deze reclame voor bedoelt is.

Wat weet u eigenlijk over de nieuwjaarsduik?

Ook andere feestdagen in De Andere Kerstquiz

Vervolgens spelen we in de vijfde ronde van deze Kerstquiz de feestdagenronde. Omdat we de ronde niet te eenzijdig wilde laten zijn komen er niet alleen vragen voorbij over Kerst. Daarnaast mag het sinterklaasfeest ook niet ontbreken. Maar denk ook aan de jaarwisseling met flink wat vuurwerk en stevige knallen.

Bestel snel De Andere Kerstquiz!

Al met al is De Andere Kerstquiz een hilarische pubquiz waarbij veel gelachen wordt. U komt helemaal in de Kerst sfeer met uw collega’s en zult veel plezier hebben met elkaar. We spelen deze Kerstquiz graag bij u op locatie. Maar we kunnen ook een locatie voor u zoeken. Wellicht kunnen we terecht bij een van de vele evenementenlocaties waar we mee samen werken.
Onze professionele presentatoren maken er een hele leuke avond van, waarbij het winnende team er vandoor gaat met een flinke beker. Neem contact met ons op via het aanvraagformulier. Vervolgens zullen we u zo snel mogelijk benaderen om de details verder in te vullen. Tot ziens bij De Andere Kerstquiz!

De 3 meest populaire kerstnummers van de laatste jaren

Met welke zanger bracht Mariah Carey in 2011 opnieuw het nummer 'All I want for Christmas' uit?

Het nummer 'Do they know it's Christmas time' werd opgenomen om geld in te zamelen voor een goed doel. Voor welk doel?

Uit welk jaar komt het nummer 'Last Christmas' van Wham! ?

Kerstquiz: De Rondes

Muziek
Alle  kerstmuziek waar je niet aan kunt ontkomen in de maand december komt in deze ronde voorbij. Niet alleen internationale kerst hits, ook een aantal Nederlandse kerst liedjes die u wellicht alweer vergeten was...
Fragmenten
De fragmenten ronde mag in deze quiz uiteraard niet ontbreken. Denk aan vallende sinterklazen, vuurwerk incidentjes en de kerstman op zijn best!
Wie of Waar is het
In deze variant op wie en waar is het komen hoofdpersonen naar voren die op wat voor manier dan ook iets te maken hebben met de feestdagen. Ook vragen we naar wat locaties die iets met de onderwerpen in deze kerstquiz te maken hebben.
Terugblik 2019!
In deze ronde kijken we terug op het jaar 2019 met alle hoogtepunten uit het nieuws, de sportwereld, de showbizz etc.
Feestdagen
We starten met de feestdagen ronde. In deze ronde de historie achter het kerstfeest, sinterklaas, oud en nieuw en nog heel veel meer.
Bliksem
Bij de bliksemronde vragen we naar films die iets te maken hebben met kerst en andere feestdagen. Weet u alle titels van deze bekende films die eind december bijna altijd op televisie te zien zijn?
caret-downcaret-upcaret-leftcaret-right
Canon Medical Systems 19 december 2018
De Andere Kerstquiz 
12 personen
De kerstquiz paste perfect in de decembermaand. Alleen verwacht ik de presentator volgende keer wel in een kerstpakje... 🙂
Future Insight 20 december 2018
De Andere Kerstquiz  
15 personen
We hebben een hele leuke avond gehad met heel veel leuke filmpjes waar we ook veel om gelachen hebben. Prachtige afsluiting van het jaar!
Carnavalsclub 15 december 2018
De Andere Kerstquiz 
30 personen
We hebben een hele leuke avond gehad, het was een prima avondvulling.
Gemeente Veere 14 december 2018
De Andere Kerstquiz 
200 personen
De quiz was hartstikke goed. De sfeer zat er goed in! De filmpjes waren soms al wel bekend, maar alsnog erg leuk.
DPA Benkis 13 december 2018
De Andere Kerstquiz  
100 personen
Het was erg leuk om zo met het hele bedrijf samen deze kerstquiz te spelen. De quiz zat erg goed in elkaar en was ook met zo'n groot gezelschap erg leuk om te doen.
Helicon Den Bosch 13 december 2018
De Andere Kerstquiz 
22 personen
We hebben het heel leuk gehad. Voor sommigen was het misschien af en toe iets te moeilijk, maar uiteindelijk heeft iedereen het echt super leuk gehad!
0 Shares
Share
Share
Pin
Tweet