De 2 wezen wekelijks 40 donaties benefietquiz

Wekelijks meer dan 40 donaties met de Benefietquiz, het kan!

Erwin Rotteveel doet al mee vanaf de eerste Benefietquiz op zaterdag 21 maart. Het begon met 25 donaties maar groeide uiteindelijk uit tot meer dan 40 donaties per week.
‘Knap dat het aanhoudt’ vindt hijzelf. Ondanks dat er steeds meer online wordt aangeboden blijven de mensen elke week meespelen met De Andere Quiz.
Hoe dat komt? Je leest het in dit artikel.

Hoe het allemaal begon

Op facebook kwam ik voor het eerst in contact met de benefietactie van De Andere Quiz. Ik vond het er allemaal keurig uitzien en besloot mijzelf in te schrijven en de actie te delen met mijn gasten.

Ik kreeg vooral veel reacties op de mails die ik naar mijn vaste gasten had gestuurd.

Ik deelde het facebook-evenement en bracht mijn vaste gasten op de hoogte via de mail. Zij wilden graag meedoen aan deze actie en namen de leiding in het samenstellen van teams en het aanmaken van een zoomaccount.

Hoe krijgt jij het voor elkaar dat mensen wekelijks blijven meedoen?

Elke week maak ik een overzicht van wie er hebben meegedaan voor Café De 2 Wezen in de vorm van een tussenstand. Zo is er ook onderling strijd en kan ik het vuurtje een beetje aanwakkeren.
Daarnaast merk ik dat onze vaste quizzers fan zijn van De Andere Quiz. Bij ons speelden zij altijd een quiz op papier maar De Andere Quiz wordt ondersteund met hilarisch beeldmateriaal wat mijn gasten erg kunnen waarderen.
Café de 2 Wezen is ook niet zomaar een café. Het is al 40 jaar een begrip in Sassenheim en wij hebben vaste gasten die hier al heel lang komen.

Wat betekent de benefietquiz voor jullie?

Uiteindelijk lost het niet het probleem van de crisis op maar het helpt zeker.

Het maakt het leven een stuk makkelijker en het is ontzettend fijn om in zo’n moeilijke tijd te worden gesteund door zoveel mensen.

Wat doen jullie nog meer tijdens deze crisis?

We zijn begonnen met een glazen graveeractie waarbij mensen hun naam op een glas kunnen graveren. Dat was een leuke en geslaagde actie.

Verkopen van bonnen zie ik niet als de oplossing voor de crisis

Ook zijn er online bingo’s die mij benaderen voor het verkopen van waardebonnen. Dat zou betekenen dat als de horeca weer opengaat eerst de bonnen zullen worden ingeleverd en er nog steeds geen geld wordt verdiend.

Wat zijn jullie verwachtingen voor de komende tijd?

Ik verwacht dat als wij weer open kunnen wij op dezelfde voet door zullen gaan. Het zal in het begin nog niet storm gaan lopen omdat mensen zich nog veel zorgen maken over mogelijke besmettingen.
Ik zie veel problemen met een anderhalve meter samenleving. Dat is moeilijk te realiseren met een café van vijfenveertig vierkante meter. Er passen dan maar tien man in het café en daarvoor moet hij wel 2 man personeel betalen.

Erwin ziet het als zijn missie om de jeugd te leren wat echt bier is.

Zelf heeft Erwin 10 jaar gewerkt bij De 2 Wezen en is hij alweer 20 jaar de trotse eigenaar. In al die jaren heeft hij niet alleen een plek in het hart van het dorp weten te veroveren maar ook, zoals nu blijkt, in het hart van de mensen.
Het is een gezellig Bruin Café met een focus op speciaal bier.