Pubquiz

Vanaf € 60,- p/q en maandelijks opzegbaar!

Een Pubquiz op locatie vanaf € 15,- p.p.

Leuke pubquiz vragen waarom

Waarom vindt men onze pubquiz vragen zo leuk?

Met onze pubquizzen onderscheiden we ons op een aantal vlakken ten opzichte van onze concurrenten. Waarom scoren we gemiddeld ruim een 9 bij onze teamuitjes? En waarom speelden al meer dan 100 cafés onze pubquizzen? Wat is er nu zo leuk aan De Andere Quiz?
We benoemen 7 redenen waarom we denken dat onze klanten zo blij met ons zijn.
1. Leuke filmpjes bij de pubquiz vragen
2. Elke maand actuele pubquiz vragen
3. Gevarieerde onderwerpen in onze pubquiz
4. Een grote dosis humor in elke pubquiz
5. Teamuitjes spelen altijd een op maat gemaakte pubquiz
6. 20 professionele presentatoren
7. De pubquiz die heel goed past bij kleine teamuitjes of grote bedrijfsuitjes

1. Leuke filmpjes bij de pubquiz vragen

Al onze quizzen worden aangekleed met de leukste filmpjes die het internet ons te bieden heeft. Omdat een hoop mensen actief voor ons op zoek zijn naar de leukste filmpjes op internet kunnen we elke maand een pubquiz maken met hilarische fragmenten.
De filmpjes zijn wel ondersteunend aan de vragen.
Het is dus niet zo dat er alleen maar filmpjes getoond wordt en het dus een soort show is die wordt opgevoerd. Nee het is echt ondersteunend aan de pubquiz. Want uiteindelijk blijft het gewoon een uitdaging om zo veel mogelijk vragen goed te beantwoorden.

Wat is een pubquiz eigenlijk?

Een pubquiz is een quiz die gespeeld wordt in horeca gelegenheden. Het fenomeen is overgewaaid uit Engeland en inmiddels al jarenlang een groot succes in Nederland. De meeste quizbedrijven gebruiken de standaard van Murphy's met 6 vragen rondes, een plaatjes ronde en een muziek ronde.
De Andere Quiz onderscheid zich door het gebruik van filmpjes en andere multimedia in alle rondes van de pubquiz! Meer informatie over de pubquiz in zijn algemeen vindt u op wikipedia.

2. Elke maand actuele pubquiz vragen

Voor onze horeca pubquizzen maken we elke maand een nieuwe pubquiz. Deze quizzen bestaan voor een groot deel uit actuele quizvragen. Denk dan aan vragen over het laatste nieuws, gebeurtenissen in de showbizz wereld, sport hoogtepunten, het koningshuis, de politiek, of andere spraakmakende gebeurtenissen.
Met name de rondes actueel, sport en wie is het bestaan gedeeltelijk uit actuele pubquiz vragen. Maar ook bij ander rondes schromen we niet om iets actueels te vragen. Wanneer er grote thema’s zijn worden er ook wel hele quizrondes gemaakt omtrent een actueel onderwerp.

We speelden in verleden actuele quizrondes zoals:

 • Het Eurovisie Songfestival
 • De Mannen ronde (rondom Vaderdag)
 • De Vrouwen ronde (rondom Moederdag)
 • De Kerstronde
 • De Horror ronde (met Halloween)
 • De ronde Romantiek (rondom Valentijnsdag)
 • De Feestdagen ronde
 • De Vakantie ronde
 • De Royalty ronde (rondom Koningsdag)
 • De Jaaroverzichtsronde

3. Gevarieerde onderwerpen in onze pubquiz

We doen enorm ons best om de quiz zo in elkaar te zetten dat er voor iedereen iets in zit. Daarom is het belangrijk dat we niet te veel vragen over een te specifiek onderwerp stellen. Graag houden we de onderwerpen van de rondes vrij breed, zodat we er diverse kanten mee op kunnen.
Bijvoorbeeld in de muziek ronde stellen we muziek vragen  over huidige top-40 muziek, maar ook over de jaren 80. Daarnaast kiezen we ook voor verschillende genres, van Nederlandstalig, tot Rock muziek en van Reggae tot happy hardcore.
We testen onze pubquiz maandelijks met een breed publiek. Daardoor weten we snel of een bepaalde doelgroep te weinig kan mee doen bij een bepaald onderwerp. Ook is het voor ons een belangrijk moment om fouten uit de quizzen te halen, of onderwerpen te schrappen waar na afloop discussie over kan ontstaan.
Pubquiz humor

4. Een grote dosis humor in elke pubquiz

Uiteindelijk vinden we het heel belangrijk dat er gelachen kan worden bij het spelen van onze quizzen. Vooral de filmpjes dragen hier flink aan bij. Maar ook bij de vragen krijgen we soms de lachers op ons hand.
Let wel, het is wel zo dat er een hele serieuze quiz gespeeld wordt waarbij iedereen wil winnen. Je krijgt niet zo maar punten cadeau en alleen het beste team gaat uiteindelijk bovenaan eindigen. Maar door soms creatieve vraagstellingen en een verrassende keuze in onderwerpen of antwoordmogelijkheden zullen er veel vrolijke gezichten in de zaal te zien zijn.

5. Teamuitjes spelen altijd een op maat gemaakte pubquiz

Bij alle teamuitjes die we inplannen gaan we in overleg over de onderwerpen voor de pubquiz. Vervolgens stellen we een pubquiz samen waarvan wij denken dat deze het beste past bij de groep waar we de quiz mee gaan spelen.
Ook is het mogelijk om een ronde toe te voegen over de groep, het bedrijf, de vereniging, etc. Hiervoor hebben we een aantal voorbeeldvragen gemaakt om als inspiratie te dienen. Ook bieden we mogelijkheden aan zoals het vervormen van 2 pasfoto's in 1 foto. Dat kan erg leuk zijn met bijvoorbeeld 2 collega's.
Waar we vooral op letten bij het samenstellen van de pubquiz zijn deze onderwerpen:
 • De gemiddelde leeftijd
 • Het niveau van de groep
 • Verhouding mannen / vrouwen
 • Specifieke interesse gebieden
 • Waar kent men elkaar van

6. 20 professionele presentatoren

Onze presentatoren zijn echt vakmensen. We werken niet zo maar met een stel studenten die een pubquiz komen leiden. Stuk voor stuk zijn dit mensen die ervaring hebben met het staan voor een groep vanuit soms wel een verschillende invalshoek.
Veel van onze presentatoren werken in het dagelijks leven als acteurs, presentatoren of entertainer. Daarom passen ze zich makkelijk aan op verschillende soorten groepen en weten ze goed aan te voelen welke aanpak het meest gewaardeerd wordt bij uw groep.

We speelden onze pubquizzen bij verschillende type uitjes, zoals:

 • Bedrijfsuitjes
 • Beurzen
 • Businessclubs
 • Familie feesten
 • Gemeentes
 • Jubileums
 • Kerstborrels
 • Netwerk bijeenkomsten
 • Scholen
 • Sportverenigingen
 • Studentenverenigingen
 • Teamuitjes
 • Verjaardagen
 • Vriendenuitjes
 • Vrijgezellenuitjes
 • Wijkverenigingen

7. De pubquiz die heel goed past bij kleine teamuitjes of grote bedrijfsuitjes

We hebben onze pubquizzen gespeeld bij honderden uitjes in Nederland en België. Na elk teamuitje bellen we op om te vragen hoe de pubquiz is bevallen, waarbij we bijna alleen maar positieve reacties krijgen. Omdat we op deze manier heel veel feedback verzamelen weten we heel goed wat bij welke doelgroep wel en niet past.
Onze ervaring is dat onze pubquiz goed aansluit bij kleine groepen van bijvoorbeeld 10 personen, maar ook bij hele grote groepen tot wel 350 personen!
Natuurlijk passen we onze aanpak wel aan op de grootte van de groep. Maar het idee van een pubquiz spelen met leuke vragen en hilarische filmpjes blijkt in de praktijk zeker net zo leuk te zijn. Al werkt het natuurlijk enorm aanstekelijk als er 100 man tegelijk begint te lachen… ?

Lees over de cafés die onze pubquiz vragen spelen

Pubquiz vragen Den Haag

Op bezoek bij... Blend One

In april 2019 zijn we op bezoek geweest bij Blend One, een espressobar in Voorburg op de rand van Den Haag. Deze avond was helemaal uitverkocht en als we Johan Kuiper moeten geloven dan had hij de zaak wel 3 keer uit kunnen verkopen. Lees meer over het succes van deze bar waar je misschien niet direct een pubquiz zou verwachten.
Pubquiz Harmelen Kloosterhoeve

Op bezoek bij... De Kloosterhoeve

Bij De Kloosterhoeve in Harmelen gingen we op bezoek in maart 2019. Bij dit restaurant en zalencentrum wordt De Andere Pubquiz pas gespeeld sinds november 2018. Toch komen er maandelijks meer dan 100 pubquizzers waarbij de sfeer er erg goed in zit. Ook door een aantal eigen bedachte toevoegingen...
De Andere Quiz Ricky's Bleiswijk

De Pubquiz bij... Ricky's Sportsbar

Ook in de maand februari hebben we weer een pubquiz bezocht, dit keer in Bleiswijk bij Ricky's Sportsbar. Op een normale vrijdagavond zit er een mannetje of 20 aan de bar, maar tijdens De Andere Pubquiz zijn er zeker 70 quizzers aanwezig. Terwijl Ricky pas begonnen is met De Andere Pubquiz in oktober 2018!
Pubquiz Breda

De pubquizzen bij... Café De Bruine Pij

De Andere Pubquiz wordt bij Cafe De Bruine Pij al gespeeld sinds januari 2016. Terwijl er werd begonnen met niet meer dan acht teams is het café tegenwoordig helemaal bomvol tijdens het spelen van de quiz. Daardoor komt het ook geregeld voor dat er mensen geweigerd moeten worden. Omdat de quizzen zo succesvol zijn wordt er op een quizavond zeker 1000 euro extra omzet gedraaid ten opzichte van een andere woensdag avond!

Waar heeft u een Pubquiz voor nodig?

Teamuitjes
Inclusief presentator en interactieve quizvragen
Horeca
Met actuele onderwerpen en zeker 30 filmpjes
Doe-het-zelf
Speel zelf met vrienden, familie of collega's
3K Shares
Share3K
Share
Pin
Tweet